Sociální sítě
Nahoru

Český tým Kulhavý a Adel vyráží dobýt nejtěžší závod na horských kolech Cape Epic

Nejlepší český biker všech dob Jaroslav Kulhavý ve dvojici s Filipem Adelem vyráží na legendární jihoafrický etapový závod Cape Epic; poprvé na kolech české značky Superior v barvách nově vzniklého týmu Superior Lions.

Olympijský vítěz, dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný mistr Evropy – to je jen špička ledovce nekonečné řady úspěchů nejvýraznější postavy české bikové scény, Jaroslava Kulhavého. Mezi ty další patří třeba také olympijské stříbro z Ria nebo tři vítězství na nejtěžším etapovém bikovém závodě, Cape Epic. A právě na něj se devětatřicetiletý biker vrací v barvách týmu Superior Lions.

Kulhavý dokázal Cape Epic třikrát vyhrát, nicméně letos budou jeho cíle zřejmě jiné. Poté, kdy v roce 2022 ukončil zejména kvůli zdravotním potížím kariéru, se Kulhavý vrací na biky jako, jak říká, občasný profesionál.

Na závod se stále dokáže připravit stoprocentně, ale čas musí vyhradit rovněž dalším povinnostem. Mezi ně patří mimo jiné péče o vlastní tým Ostra Multicraft Čeladná a také nová spolupráce s českým výrobcem jízdních kol Superior, kterému pomáhá nejen s testováním a vývojem bikových speciálů. Zbrusu nový celoodpružený model Superior XF 9.9 Team prověří Kulhavý právě na trasách prestižního Cape Epic v nově založeném týmu speciálně pro tento závod s názvem Superior Lions. „Ambice máme samozřejmě vysoké. Určitě bychom chtěli zabojovat o vítězství v některé z etap a desítka v celkovém pořadí by pro nás byl povedený výsledek,“ říká před startem o plánech týmu Superior Lions Kulhavý. „Je to pro nás velká motivace v rámci tohoto projektu dovézt Českou republiku na ty nejvyšší příčky. Na závod se společně připravujeme už od minulého roku a oba se na něj těšíme,” doplňuje Filip Adel.

Tým Superior Lions propojuje českého lva a odkaz na to, že jak závodníci, tak jejich stroje jsou z České republiky. Projekt podpořil také výrobce cyklistického oblečení, značka Kalas, další česká značka etablovaná v cyklistickém odvětví. Ta ve spolupráci se Superiorem vytvořila sadu limitovaných dresů právě se Superior Lions tématikou.

Líbí se nám unikátní spojení dvou českých značek, Kalas a Superior. Proto jsme se do tohoto projektu s radostí zapojili. Se značkou Superior nás pojí podobné obchodní a marketingové ambice. Zaměření na vysoce kvalitní produkt, budovat povědomí obou značek na světovém trh jsou jen dva střípky ze strategie, které nás spojují. Poskytli jsme teamu plnou výbavu v oblečení,” komentuje František Raboň, marketingový ředitel společnosti Kalas.

Kulhavý s Adelem, který je jedním z nejlepších českých maratonců, vyráží do Afriky 7. 3. 2024. O deset dnů později pak v jihoafrických vinicích Lourensford Wine Estate závod odstartuje. Na oba borce čeká v osmi dnech 613 km a téměř 17000 metrů převýšení. Do cíle v druhém nejstarším jihoafrickém městě Stellenbosch dorazí 24. března. Jak se bude týmu Superior Lions dařit sledujte nejen v internetových médiích a na sociálních sítích, ale také tradičně v pravidelných reportážích České televize. Nově chystá speciální reportážní cyklus server Sport.cz, který bude popisovat každou etapu během celého závodu.

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.