Sociální sítě
Nahoru

Česnek z lesa

Do diáře si zapište přelom března a dubna. Záleží na počasí, ale jedno je jisté, přibližně v tomto období přichází čas česneku z lesa. Netušíte, který to je? Jedná se o všemi milovaný medvědí česnek, který se stal hitem posledních let restaurací i domácností. Chuť je báječná, avšak slabší oproti klasickému česneku.

Medvědí česnek se používá jako léčivá rostlina, zelenina a pěstuje se i na okrasu. Ve dvacetileté ikonické restauraci La Veranda v centru historické Prahy se tato surovina stala srdcovkou. Rok, co rok připravuje tým restaurace uhrančivé menu, které je sezónní, časově omezené, ale o to opojnější. Letošní rok je ve znamení Tartaletky s hráškem, vejcem 63 C a smrži plněnými kozím tvarohem, kterou střídají Ravioly s ricottou, žloutkem a medvědím s černým česnekem. Kdo v tuto chvíli stále váhá, existuje řešení v podobě Křepelky s mladou zeleninou, kopřivovou nádivkou a česnekovým velouté.

Přesný čas spuštění česnekového menu bude oznámen na sociálních sítích @laveranda_praha. Proto sledujte a nepropásněte tuto gastronomickou událost jara.

Více z rubriky Restaurace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.