Sociální sítě
Nahoru

Deer s novým kreativním menu

Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je to ještě vůbec možné?

Jídelní lístek provází myšlenka, aby vše bylo z čerstvých surovin, nabídka byla rozmanitá a vybral si každý. Současně pokrm byl chutný a vizuálně podmanivý. „Sleduji světové trendy a nechávám se inspirovat, ovšem ve svém podání. Vždy začínám surovinami, pak přes přípravu a strukturu k prezentaci na talíři samotném. Pomáhají mi náčrty, které si maluji ve volných chvílích. Talíř je plátno, pokrm je mým štětcem,“ dodává šéfkuchař Lubomír Dolejš.

Na novém menu stojí z předkrmů za pozornost Losos gravlax s citronovou emulzí, wasabi majonézou, koprovým olejem a ředkvičkami. Nebyli bychom v restauraci Deer, kdyby v předkrmech nebyla zvěřina. Co takhle Jelení paštika, želé z portského vína, kaštany a brusinkové pyré. Určitě dobrá volba kdykoliv. Ze salátů stojí jistě za zmínku Čočkový salát s uzeným kachním prsem, dýňovým pyré a kořenovou zeleninou. Novou polévkou, která jistě bude bestsellerem je Krém z dýně Hokkaidó s kokosovým mlékem, chilli, zázvorem, dýňovými semínky a olejem.

Milovníci rizota zbystří, jelikož na menu je nově Krémové rizoto s panchettou, sušenými rajčaty, fava fazolkami, bylinkami a parmazánem. Z hlavních chodů stojí za napsání, a především ochutnání Vepřová panenka s kroketou z vepřového boku, bramborovým pyré, mixovaným pečeným jablkem a vídeňským zelím. Grilovaný losos, řapíkatý celer, květák, mrkev, fava fazolky, čočka beluga a šafránová omáčka je kombinace, která na talíři doslova září. Výborný kus masa v podobě Flap steaku, kroupového rizota, zeleniny a demi glace se zeleným pepřem nemá chybu. Dezert Harmonie s čokoládovým mousse, malinovým želé, čokoládovým lanýžem a malinovým gelem je absolutní gastronomická pecka! Umělecké dílo na talíři, které chcete prostě ochutnat.

Restaurace Deer v čele s Lubomírem Dolejšem posouvá českou gastronomii na světovou úroveň a vy můžete být u toho. Pokrmy zde vypráví příběhy, které se stávají mezinárodně uznávanými.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.