Sociální sítě
Nahoru

Instantní fotoaparát INSTAX MINI 99 odkazuje na legendární model uvedený před 10 lety

Společnost FUJIFILM uvedla na český trh analogový instantní fotoaparát INSTAX MINI 99. Novinka navazuje na dnes již legendární model INSTAX mini 90, a to jak klasickým designem, tak bohatými fotografickými funkcemi. MINI 99 zaujme klasickým provedením v matně černé barvě a je oslavou analogové technologie. Zároveň přináší nové funkce, jako jsou volič barevných efektů, přepínač vinětace a režimy jasu a zaostření, které zlepšují kvalitu fotek a současně zachovávají tradiční styl INSTAX.

Model MINI 99 je vybaven voličem barevných efektů v podobě otočného kolečka. To nabízí hned šest různých efektů – Faded Green, Warm Tone, Light Blue, Soft Magenta, Sepia a Light Leak – které uživateli umožňují jednorázově přizpůsobit, vytvořit a upravit unikátní snímek. Funkce Color Effect, řízená LED světly uvnitř fotoaparátu, exponuje zvolenou barvu na instantní film INSTAX MINI a vytváří požadovaný efekt na vytištěné fotce ve formátu INSTAX MINI.

Fotoaparát MINI 99 nabízí také nový manuální přepínač vinět, který najdete na krytu fotoaparátu. Lze jej použít k přidání uměleckého stínového rámečku kolem fotky. Režim manuální vinětace zúží clonu objektivu, čímž se omezí množství periferního světla. Výsledkem je snímek s tmavšími okraji fotky, který poutá pozornost k jejímu středu.

Další funkce produktu INSTAX MINI 99:

Kolečko pro regulaci jasu: Tato funkce nabízí pět různých úrovní jasu: nastavení Light („L+“) označuje nejjasnější expozici, nastavení „L“, „D“ a „N“ nabízí normální rozsah jasu a nastavení Dark („D-„) představuje nejtmavší dostupnou úroveň jasu.

Režimy snímání: Různé režimy fotografování zvyšují uživatelský komfort. Režim Indoor je určen pro snímání za horšího osvětlení. Sportovní režim zvyšuje rychlost závěrky a umožňuje pořídit dokonalý akční snímek. Režim dvojité expozice umožňuje uživateli spojit dva snímky do jednoho a režim Bulb zvyšuje množství světla propouštěného při focení a vytváří na analogové fotce jasnější efekt.

Režimy krajina, standard a makro jsou snadno dostupné nastavením voliče objektivu. Režim Krajina zaostřuje na objekty umístěné ve vzdálenosti více než 3 metry. Režim Makro se hodí pro detailní záběry a selfie na vzdálenost 0,3 až 0,6 metru. Pro focení na vzdálenosti od 0,6 metru do 3 metrů je zase vhodný režim standard.

Samospoušť: pomáhá vytvořit dokonalý skupinový snímek. Ovládání blesku fotoaparátu MINI 99 zahrnuje automatický režim (blesk se aktivuje vždy bez ohledu na okolní osvětlení), odstranění efektu červených očí nebo možnost vypnutí blesku v závislosti na světelných podmínkách.

Úchyt a držák na stativ: Kvůli co nejlepší stabilitě při focení i v akčních situacích se MINI 99 dodává s držákem na stativ, který po připevnění k fotoaparátu slouží také jako držadlo fotoaparátu (stativ se prodává samostatně).

Současně s uvedením fotoaparátu INSTAX MINI 99 byl představen také nový instantní film formátu INSTAX MINI s názvem PHOTO SLIDE. Tento nový film čerpá inspiraci z motivů zobrazených na fotofilmech.

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.