Sociální sítě
Nahoru

V srci Saudské Arábie roste lyžařská vesnička

Saúdská Arábie se vydává směrem k ambiciózní a revoluční budoucnosti, kde dosahuje zdánlivě nemožného. Od vytvoření 170 kilometrů dlouhého horizontálního mrakodrapu po zprovoznění první „vertikální lyžařské vesnice“ na světě, se zdá, že pro ně není nic neuskutečnitelného.

Trojena Ski Village v Neomu je výsledkem této vizionářské snahy a představuje první venkovní lyžařské středisko v GCC. Trojena nabízí nový pohled na tradiční koncepci lyžařských vesnic.

Namísto tradičního rozložení s mnoha pozemky a budovami propojenými silnicemi se Trojena odvážně rozhodla představit koncept vesnice jako jedné obrovské budovy. Tato superstruktura se rozprostírá ve vertikálním směru přes několik úrovní a nabízí kompletní lyžařský zážitek v jednom místě. S investicí ve výši 500 miliard amerických dolarů Trojena přináší návštěvníkům 36 kilometrů sněhu po celý rok, obchody, restaurace, luxusní rezidence, apartmány a hotely.

Celý areál bude rozdělen do pěti hlavních zón propojených střechou a přízemím, a během následujících pěti let se očekává ubytování až 700 000 návštěvníků a 7 000 obyvatel. Trojena umožní návštěvníkům vychutnat si opravdový sníh po dobu tří měsíců díky své poloze poblíž hor Sarawat v plánovaném Neomu v Saudské Arábii.

Následně budou moci návštěvníci využívat umělý sníh vyrobený jedním z nejmodernějších systémů na světě. Tento projekt se neomezuje pouze na lyžaře, ale nabízí i široké spektrum aktivit včetně vodních sportů na umělém jezeře o délce 2,8 km, které se stane největším sladkovodním jezerem v regionu. Trojena tak představuje nejen revoluční přístup k lyžování, ale i nový standard pro komplexní rekreační destinace.

Za projektem stojí korunní princ Saúdské Arábie Muhammad bin Salmán, který má s projektem plán hostit Zimní asijské hry v roce 2029.

Více z rubriky Exotika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.