Sociální sítě
Nahoru

Omega odhaluje odvrácenou stranu Měsíce

V roce 1968 Apollo 8 vykročilo do neznáma a obkroužilo Měsíc jako první pilotovaná mise v historii. Každý astronaut na palubě měl na svém zápěstí hodinky Omega Speedmaster, které byly klíčovým nástrojem během celého programu NASA a následného dobývání Měsíce.

Letos Omega slaví tento nezapomenutelný příběh uvedením nového modelu Speedmaster Dark Side of the Moon. Tento klenot byl vytvořen s použitím nejnovějších technologií a materiálů, a to vše pod rukama mistrů svého řemesla.

První Speedmaster Dark Side of the Moon vzdávající hold Apollu 8 spatřil světlo světa v roce 2018, přesně padesát let po té slavné misi. Nyní se značka vrací ke svým kořenům a představuje tento design ve zdokonalené podobě, která dává nový rozměr detailům a dokonalosti.

Hodinky nabízejí jedinečný vizuální zážitek díky manuální nátah vyžadovaného strojku Calibre 3869 s laserově vytvořeným reliéfem Měsíce.

Tento model ukazuje obě strany naší přirozené družice: ciferník představuje povrch Měsíce, jak ho vidíme ze Země, zatímco zadní strana odkrývá jeho skrytou tvář, kterou mohou vidět pouze astronauti. Laserové gravírování dodává modelu novou hloubku a kontrast, zatímco světle šedé a tmavě šedé prvky dotvářejí dokonalý vizuální celek.

Skeletovaný ciferník z černého eloxovanému hliníku umožňuje nahlédnout do srdce hodinek, kde pulzuje technologie zdobená motivem Měsíce. Avšak to je teprve začátek. Omega použila pro vytvoření 44,25 mm pouzdra, leštěné lunety a zadní části hodinek černou keramiku, zatímco tachymetr byl vyplněn zářivě bílým smaltem.

Žluté akcenty na centrální chronografické sekundové ručce a perforovaném řemínku přidávají hodinkám dynamiku. Zcela nový prvek, patentovaná malá sekundová ručka ve tvaru rakety Saturn V, je poctou technickému géniovi a duchu dobrodružství mise Apollo.

Na zadní straně hodinek se nachází citace „WE’LL SEE YOU ON THE OTHER SIDE“ – poslední slova Jima Lovella před ztrátou signálu, kdy Apollo 8 poprvé obeplulo odvrácenou stranu Měsíce. Tento model není jen chronografem; je to most mezi minulostí a budoucností, mezi Zemí a nekonečným vesmírem, připomínkou toho, co může lidstvo společně dosáhnout.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.