Gastronomická show v PRU58 se blíží. Již 16.4.2024 od 18:00 se restaurace promění v divadlo, kde na pódiu vystoupí v hlavní roli mečoun, který se bude na místě porcovat. Spoluúčinkujícími není nikdo jiný než světově oblíbené ústřice.
Večer začne amuse bouche v podobě lososové krokety s avokádem a mangem, či ananasu s čili marmeládou, kešu, limetou, zázvorem, koriandrem a čili. Posledním je hovězí tatarák s uhlím, kardamomem, spálenou bramborou a hořčicí. Poté bude následovat variace ústřic:
Gillardeau no.2 – masitý šťavnatý s oříškovou chutí. Rodinná farma páté generace, občas se jim říká Rolls Royce.
Kamelot no.2 – vyrůstají na jílovcovém podloží, proto je jejich chuť specifická.
Yerseke – vynikají svojí ovocitou a slanou chutí
Oisrí no.2 – tyhle ústřice vynikají svojí drsností Irského oceánu, pochází z Dinglského zálivu a jsou specifické svou slanou chutí
Následuje samotný mečoun chycený na udici. Třetí nejrychlejší ryba na světě dopluje do PRU58 ze Středozemního moře. Její maso je téměř bez tuku a její struktura je jemná a pevná.
Mistři z PRU58 připraví Tataki neboli zprudka restovaný steak ochucený omáčkou z černého česneku, s hrachovým temari, cibulovým pyré a nakládanou jeřabinou. Nesmí chybět Sushi z temperovaného mečouna, tataráku, chřestu, tanuki guro, rakytníkového gelu a ponzu. Hlavním chodem je Steak s miso wasabi, variací hrášku, kampotského pepře, mátového oleje, křupavé kuřecí kůže a šťávy. Jako dezert se podává Jahoda v podobě sorbetu, pusinky, gelu, champagne želé a prachu.
Na gastronomickou show je nutné zakoupit vstupenky předem. Na osobu stojí vstup 1 999 Kč a je to bezpochyby nejlepší koncert chutí jara.