Sociální sítě
Nahoru

Oslavte příchod jara stylově s červenými drahokamy

Květen je měsícem, kdy se příroda probouzí ze zimního spánku a přináší s sebou nádhernou paletu barev a vůní. Vzduch je naplněn sladkou vůní rozkvetlých stromů, a všechno se zdá být živé a plné radosti. A právě v tomto období, kdy láska visí ve vzduchu, se objevuje červená barva jako žhavý módní fenomén.

Červená je barva života. Je to stimulující barva, která má schopnost dodat nám odvahu a energii. V oblasti módy a krásy má červená barva svůj zcela jedinečný význam, symbolizuje vášeň a temperament. Spojuje se s ženami, které mají rády výrazné a živé barvy a nebojí se stát v centru pozornosti.

Pokud toužíte po sofistikovaném doplňku, který podtrhne vaši osobnost a přinese do vašeho vzhledu jistou noblesu, pak se nebojte vsadit na šperk s červeným drahokamem. Získá si vás svými podmanivými tóny, ve kterých dosáhnete stejného šarmu jako Julia Roberts v Pretty Woman.

RUBÍN: Tento tmavě růžový až sytě rudý drahokam má mezi přírodními drahými kameny významné místo. Říká se mu dokonce drahokam králů. Jasně zbarvený rubín ve větších velikostech je opravdu raritní a může dosahovat i vyšší hodnoty než diamant o stejné váze. Rubín je pro svou ušlechtilost výbornou alternativou k diamantu u zásnubních prstenů.

GRANÁT: Tradiční drahokam spojený s červenou barvou, představuje širokou škálu odstínů od sytě rudé až po hluboce červenou s lehce oranžovými podtóny. Tradiční šperky z českých granátů mohou být vnímané mladší generací jako příliš staromódní. Granáty přitom nabízejí mnohem širší možnosti využití a hodí se i do svěže a moderně pojatých šperků.

RHODOLIT: Pozoruhodným odstínem červené s růžovofialovým podtónem se vyznačuje další drahokam z rodiny granátů – rhodolit. Oproti „klasickému“ granátu almandinu působí tato barva chladnějším a jasnějším dojmem. Rhodolit byl objeven teprve na konci 19. století v severní Karolíně v USA. Pojmenován byl po růžovém květu rododendronu, který právě v této oblasti hojně roste.

RUBELIT: Rubelit je červenou variantou turmalínu, což je méně známý, avšak okouzlující drahokam. Turmalín vyniká tím, že se přirozeně vyskytuje téměř ve všech barvách, výjimkou nejsou ani vícebarevné kusy. Rubelity se pyšní krásnou červenou barvou, která může přecházet do fialové až růžové.

Blíží se První máj, lásky a romantiky čas. Je to ideální příležitost vyjádřit své city a prokázat lásku těm, které máme rádi. Krásnou kyticí samozřejmě nic nezkazíte. Pokud ale hledáte něco, co si svou krásu uchová déle než pár dní, šperk z kvalitních materiálů představuje ideální volbu.

S láskou si typicky spojujeme červenou a růžovou barvu, kterou jde s lehkostí promítnout i do šperku. Možností máte hned několik a každá má něco do sebe. Ženy s romantickou duší potěší rhodolit. Jeho pozoruhodný odstín červené s růžovofialovým podtónem přináší do šperku nádhernou jemnost a eleganci. Pokud naopak dáváte přednost spíše klasice, vsaďte na tradiční rubín nebo granát. Když přijde na romantiku, favorit je jasný: kombinace drahokamu a růžového zlata. Toto spojení působí velice něžně a jemně, přitom si stále zachovává svou originalitu.

Červená je sama o sobě symbolem energie a vášně, a když se spojí se šperkem z pravého zlata, vytvoří kombinaci, které nenechá nikoho lhostejným. Jde o výraznou barvu, která zaručeně přitáhne pohledy ostatních. Byla by ale škoda nedat jí šanci jen proto, že vám extravagantní styl není vlastní. Experimentujte s různými styly a kombinacemi, které vám snadno dodají temperamentní jiskru, aniž by pohltily celý outfit.

Dají se vybrat takové šperky, které budou působit velmi jemně i s červeným kamenem. Například minimalistické pecky nebo řetízkový náramek představují decentní doplňky, které lze nosit každý den. Pro výrazný a luxusní look zvolte náhrdelník s červeným drahokamem jako centrálním prvkem.

Více z rubriky Drahé Kameny

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.