Sociální sítě
Nahoru

Mečoun a Ústřice v PRU58

Gastronomická show v PRU58 se blíží. Již 16.4.2024 od 18:00 se restaurace promění v divadlo, kde na pódiu vystoupí v hlavní roli mečoun, který se bude na místě porcovat. Spoluúčinkujícími není nikdo jiný než světově oblíbené ústřice.

Večer začne amuse bouche v podobě lososové krokety s avokádem a mangem, či ananasu s čili marmeládou, kešu, limetou, zázvorem, koriandrem a čili. Posledním je hovězí tatarák s uhlím, kardamomem, spálenou bramborou a hořčicí. Poté bude následovat variace ústřic:

Gillardeau no.2 – masitý šťavnatý s oříškovou chutí. Rodinná farma páté generace, občas se jim říká Rolls Royce.

Kamelot no.2 – vyrůstají na jílovcovém podloží, proto je jejich chuť specifická.

Yerseke – vynikají svojí ovocitou a slanou chutí

Oisrí no.2 – tyhle ústřice vynikají svojí drsností Irského oceánu, pochází z Dinglského zálivu a jsou specifické svou slanou chutí

Následuje samotný mečoun chycený na udici. Třetí nejrychlejší ryba na světě dopluje do PRU58 ze Středozemního moře. Její maso je téměř bez tuku a její struktura je jemná a pevná.

Mistři z PRU58 připraví Tataki neboli zprudka restovaný steak ochucený omáčkou z černého česneku, s hrachovým temari, cibulovým pyré a nakládanou jeřabinou. Nesmí chybět Sushi z temperovaného mečouna, tataráku, chřestu, tanuki guro, rakytníkového gelu a ponzu. Hlavním chodem je Steak s miso wasabi, variací hrášku, kampotského pepře, mátového oleje, křupavé kuřecí kůže a šťávy. Jako dezert se podává Jahoda v podobě sorbetu, pusinky, gelu, champagne želé a prachu.

Na gastronomickou show je nutné zakoupit vstupenky předem. Na osobu stojí vstup 1 999 Kč a je to bezpochyby nejlepší koncert chutí jara.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.