Sociální sítě
Nahoru

Indický michelinský šéfkuchař Himanshu Saini rozšířil partnery manufaktury Jaeger-LeCoultre

Projekt Made of Makers od Jaeger-LeCoultre spojuje umělce z různých oborů mimo hodinářství, aby rozšířil hranice dialogu mezi hodinářstvím a uměním. Program se zaměřuje na umělce, kteří sdílejí hodnoty jako kreativita, odbornost a přesnost, a hledá inspiraci v přírodě, prozkoumávání nových forem uměleckého vyjádření.

Indický šéfkuchař Himanshu Saini započal kooperaci s Jaeger-LeCoultre

Tato komunita už zahrnula umělce z oblastí jako současné umění, gastronomie a hudba – například švýcarského Zimouna, Američany Michaela Murphyho a Brendi Wedingerovou, Francouze Guillauma Marmina a Matthiasa Girouda, Španělsko-Američana Alexa Trochuta, Korejku Yiyun Kang, Brita Tøkio Myersa a francouzskou cukrářku Ninu Métayer.

V roce 2024 se k nim připojí indický šéfkuchař Himanshu Saini. Ve spolupráci s Jaeger-LeCoultre vytvoří Precision Atelier – jedinečný gastronomický zážitek, který debutuje na výstavě Watches and Wonders v Ženevě. Tato iniciativa slaví téměř 200 let tradice přesnosti La Grande Maison a zve hosty objevit nové rozměry chutí a umělecké preciznosti.

Šéfkuchař Saini, oceněný dvěma hvězdami Michelin, kombinuje tradiční řemeslné techniky s moderními kulinářskými metodami. Jeho menu zahrnuje experimentální pokrmy, které odrážejí sofistikovanost a přesnost hodinek Jaeger-LeCoultre. Himanshu Saini, považovaný za jednoho z nejinovativnějších kuchařů indické kuchyně, získal své první kuchařské zkušenosti v Indii pod vedením své matky a tet. Jeho restaurace v Dubaji a Mumbai, Trèsind a Trèsind Studio, jsou nyní vyhlášenými gurmánskými destinacemi. Sainiho přístup, který spojuje hluboké pochopení tradičních chutí s avantgardním uměním prezentace, zajišťuje, že každý pokrm je malým uměleckým dílem.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.