Sociální sítě
Nahoru

Legendární italská víla dezertů Ambra Campodonico představila v Praze svůj „CHECK INN CAKE“

Ponořte se do lahodné hry chutí a textur s novým dezertem, který exkluzivně pro hotelovou síť Czech Inn Hotels vytvořila v Praze cukrářka Ambra Campodonico.

Od prvního pohledu vás toto jedlé umělecké dílo přenese do strategického a fascinujícího světa šachu. Měkký a nadýchaný základ představuje šachovnici, zatímco šachové figurky, pečlivě vyřezané v lahodné čokoládě, dodávají nádech zábavy. Ambra při tvorbě tohoto dortíku využila své zkušenosti z michelinských restaurací, které jsou založeny na spojení tradičních chutí v kombinaci s nevšedními surovinami. CZECH INN CAKE propojuje oblíbený lískový oříšek, hořkou čokoládu, bílou čokoládu a kávu, dohromady s mákem a fazolí tonka. Tento vynikající šachový dort je proto víc než jen dezertem, je to smyslová hra, která probouzí mysl i chuťové buňky.

Výroba tohoto dezertu byla přitom obdobím dlouhých zkoušek. Vše začalo kreslením různých náčrtů a spoustou kreativních nápadů, dále kombinací různých surovin, kdy následně vzniknul spontánně základ z výborných lískových oříšků, které se hodně používají v italském pečivu, ve spojení s mákem typickým pro české koláče. Nádech kávového aroma vychází z italských kořenů Ambry, protože Italové milují praženou vůni, zatímco tonkové boby připomínají vanilku a skořici.

Dezert CZECH INN CAKE je od května k dostání ve všech hotelech sítě Czech Inn Hotels, cena je 249 Kč

Celý dezert je inspirován šachovým tematikou, typickou pro hotely ze sítě Czech Inn, kde šachový stolek najdete v lobby všech jeho 26 hotelů.

Ambra Campodonico je v současné době šéfkuchařkou v restauraci Ostrica na ostrově Elba, ovšem v posledních letech působila mj. jako šéfcukrářka vyhlášené barcelonské restaurace Abac, která získala tři michelinské hvězdy, dále vedla „sladké“ ve významných michelinských restauracích ve španělské Gironě nebo letovisku Massa lúbrense. Ambra naposledy získala první v soutěži Granajoven Chef 2022. Její cukrářský styl je inspirován místy, lidmi, uměním a příběhy, které podněcují představivost potřebnou k vytvoření empatického typu dezertů, na které se nezapomíná. Hlavní mantrou Ambry Campodonico je „Dělej co tě baví a nebudeš pracovat ani jeden den svého života“.

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.