Sociální sítě
Nahoru

Kožená bunda jako must-have pánského šatníku: Nadčasová klasika

Kožená bunda představuje univerzální doplněk pánského šatníku. Na výběr je z řady různých střihů, výběr tak lze perfektně přizpůsobit individuálnímu stylu. Nabízí se několik parametrů, na které se při nakupování můžete zaměřit, abyste zvolili to pravé.

Proč zvolit kůži?

Kůže patří mezi populární materiály, má totiž výborné vlastnosti. Mnozí ji milují, vypadá skvěle a dokáže oživit jakýkoli outfit. Pokud si ale přesto stále kladete otázku, proč zvolit koženou bundu, nabízí se pár důvodů.

Obecně je kůže odolná, vydrží toho opravdu hodně. Základem je správná péče – díky té vám kožené oblečení může vydržet spoustu let. Jde tedy o skvělou investici, kvalitní kousky jsou ideálním základem šatníku.

Kůže je materiál hojně využívaný pro výrobu motorkářského oblečení. A to zejména díky tomu, kolik toho vydrží – poskytuje spolehlivou ochranu. Tu oceníte i při každodenních činnostech. Kožená bunda vás totiž ochrání hlavně před větrem a vodou, nemusí vás tedy trápit nepřízeň počasí.

Nejenže získáte kvalitní oblečení, ale hlavně i styl. Kůže je nadčasová, nikdy nevyjde z módy. Oblečení může být decentní a elegantní, ale i výrazné a sebevědomé. Záleží pouze na vás, co zvolíte.

Druh kůže

Často využívaná je hovězí kůže neboli hovězina, o něco luxusnější alternativou je telecí kůže. Nicméně nabízí se i další možnosti – hojně se používá i kozina, případně kůže z ovcí nebo buvolů. Každá z těchto variant má svá specifika. Hovězina je dobře dostupná, přičemž je odolná a má dlouhou životnost. To se dá říct i o buvolí kůži, která je silnější. Oproti tomu ovčí a kozí kůže je lehčí a měkčí.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli variantu, kožená bunda by vždy měla být příjemně hladká a poměrně silná, díky tomu získáte kvalitní kousek, který si zamilujete.

Rozmanité typy

Kožená bunda je široký pojem – najdete totiž spoustu různých střihů. Je důležité najít takový, ve kterém se budete cítit dobře. Naprostou klasikou je bomber, jde o ležérní kousek, který ale můžete nosit i elegantně. Díky tomu se hodí pro různé příležitosti. Základem je jednoduchý střih s nízkým límečkem.

Poměrně podobným typem je takzvaná pilotka. Je o něco delší než bomber, límeček je výraznější a mnohdy ozdoben kožešinou.

Pokud hledáte kousek pro své venkovní aktivity, pak se nabízí takzvaná field jacket. Vyniká zejména tím, že má spoustu kapes, které se zapínají knoflíky. Nabízí tak jedinečný vzhled, přičemž je praktická.

Skvělou volnočasovou volbou je takzvaná biker bunda, mnohdy označována také jako křivák. Je výrazná, díky jedinečnému střihu. Zip bývá asymetrický, bunda je často ozdobena páskem a má výrazný límeček, mnohdy s klopami. Hodí se pro každého, kdo hledá výrazný kousek, který dokáže oživit outfit.

Kožené oblečení může být i opravdu elegantní, vhodné i pro formální příležitosti. Zajímavou volbou je kožený blazer – specifické sako, se kterým lze vymýšlet módní kreace. Rozhodně zaujme na první pohled.

Kožená bunda se hodí do různého počasí, ovšem s příchodem jara a léta je často třeba schovat ji na chvíli do skříně. Pokud se však nechcete vzdávat skvělého koženého kousku, pak můžete bundu nahradit vestou. Ta je lehčí, přičemž dokáže rozzářit jakýkoli outfit a pomůže vám doladit jedinečný styl.

Nabídka střihů

Nejenže máte na výběr z různých stylů, ale i střihů. Klasikou je regular fit, který je běžný a sedne většině. Pokud chcete zvýraznit svou postavu, volte slim fit. Opakem je oversized střih – je volný a postavu spíše schová. Setkat se můžete také s kratším střihem – crop bunda je krátká, odhaluje tak břicho a spodní část zad.

Jestliže váháte, co vám bude sedět, nejjednodušší je vyzkoušet různé možnosti. Nabídka je opravdu široká, díky rozmanitým stylům najdete to, co si zamilujete. Nemusíte se držet pouze jednoho typu bundy. Vyberte si jich více – bundu tak můžete přizpůsobit tomu, jaký dojem chcete udělat.

Volba barvy

Typ a střih samozřejmě udává celkový styl, ovšem velmi důležitá je také samotná barva. Klasikou je černá – nikdy nevyjde z módy a hodí se ke všemu. Jde o ikonický kousek, který bude mít cenné místo ve vašem šatníku.

Luxusní pánské kožené bundy jsou dostupné také v hnědé barvě. Na výběr je z řady odstínů, od velmi tmavých až po světlé béžové. Může být složitější sladit ji s doplňky, ovšem výsledkem je okouzlující outfit.

A jestliže hledáte něco speciálního, nabízí se samozřejmě i další barvy. Oblíbená je modrá nebo červená, ty mohou být v tmavším odstínu poměrně nenápadné. Nebo můžete naopak zazářit v hořčicově žluté bundě.

Zaměřte se i na detaily – nezáleží jen na typu, střihu a barvě. Výsledný dojem dokáží výrazně ovlivnit i drobné detaily. Může jít o různé cvočky a knoflíky, různé barvy zipu a ozdoby.

S pomocí těchto tipů můžete snáze vybrat to pravé. Než se pustíte do nakupování, přečtěte si tipy, jak vyčistit koženou bundu a pravidelně o ni pečovat. Díky správné péči můžete prodloužit životnost a zachovat perfektní vzhled a kvalitu.

Další doplňky

Kožená bunda se může zdát hlavní hvězdou vašeho outfitu. Neměly by chybět i stylové doplňky, a to klidně z kůže. Skvělou volbou je pásek – sjednotí outfit. Zvolit můžete model ve stejné barvě, nebo zvolte kontrastní odstín pro odvážnější vzhled.

Elegantní nádech lze dodat díky koženým botám – pokud se budete držet jednoho materiálu a barvy, výsledkem je čistý a jednoduchý dojem. Vždy je dobré doplňky ladit s bundou, tím nic nezkazíte. Nicméně můžete i experimentovat. Díky zkoušení různých kombinací objevíte svůj jedinečný styl. Stačí jen jeden nebo dva správně zvolené doplňky, abyste dodali outfitu šmrnc. Může jít také o sluneční brýle či třeba šálu.

Kožená bunda je nadčasový a stylový kousek, který by měl být v šatníku každého muže. Jde o základ, se kterým ale můžete vykouzlit skvělé kombinace. Na výběr máte ze široké palety střihů a barev, volte dle typu své postavy, individuálního stylu a příležitostí, při kterých chcete bundu nosit.

Zdroj obrázku: gstockstudio / stock.adobe.com

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.