Sociální sítě
Nahoru

Breitling podpoří klimaticky neutrální let kolem světa

Breitling, renomovaný švýcarský výrobce luxusních hodinek, se spojil s projektem Climate Impulse vedeným Bertrandem Piccardem, významným průzkumníkem a zastáncem klimatu.

Tato spolupráce se nese na vlně pokračováním dlouholeté podpory značky Breitling pro Piccarda, který se chystá na první nonstop let kolem světa bez emisí s letadlem na vodíkový pohon. Cesta má trvat devět dní a má za cíl inspirovat k širší klimatické akci.

Piccard je bezpochyby legendární průkopník čistých technologií, který byl navíc podporován značkou Breitling už během misí dávných Breitling Orbiter, včetně prvního nonstop letu kolem světa balónem v roce 1999. Nyní se jako oficiální partner značky vydává na další historický let.

Breitling, jehož partnerství se světem letectví sahá do 30. let minulého století, se proslavil právě výrobou odolných chronografů a vysoce přesných časoměřičů. Model Navitimer se tak stal opravdovou ikonou, nezbytnou pro letecké posádky díky své integrované počítací posuvce. Dnes pokračuje v inovacích s řadou Professional, která je designována pro piloty v extrémních podmínkách.

Generální ředitel značky Breitling, pan Georges Kern, během svého proslovu, v průběhu ženevského setkání sběratelů hodinek značky v ženevském hotelu The Woodward, zdůraznil závazek firmy k letectví a podpoře udržitelných technologií: „Podporou Bertranda Piccarda a jeho týmu se Breitling zasazuje o budoucnost udržitelného letectví.

Piccard, známý svými úspěchy jako první let kolem světa na solární pohon s projektem Solar Impulse, zdůrazňuje potřebu změnit pohled na ekologii z oběti na naději a vzrušení. Jeho cílem je přiblížit ekologické inovace široké veřejnosti a ukázat, že modernizace a dekarbonizace jsou možné.

K týmu se přidává Raphaël Dinelli, zkušený námořník a pilot, který má na starosti vývoj revolučního vodíkového letadla. Projekt Climate Impulse představuje nejen technologický pokrok, ale i poselství, že letectví může být udržitelné a že spolupráce a inovace mohou inspirovat novou generaci k ochraně životního prostředí. Breitling a jeho partneři tak stojí na prahu dalšího historického milníku v oblasti letectví.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.