Sociální sítě
Nahoru

Arlo vstupuje na trh s novou řadou chytrých bezpečnostních kamer

Společnost Arlo, přední evropský výrobce domácích bezpečnostních kamer, oznámila uvedení své nejnovější řady Essential na tuzemský trh. Nová řada nabízí bezpečnostní funkce 4 v 1 a vychází vstříc spotřebitelům, kteří se poohlížejí po cenově dostupném řešení pro bezpečnější domov. Essential 2 poskytuje celou řadu nových funkcí a vysoké 2K rozlišení. Zařízení Essential Outdoor, Essential Outdoor XL a Video Doorbell jsou vhodné pro širokou škálu uživatelů. I proto je v nabídce také v dostupnější variantě s 1080p rozlišením. Všechna zařízení z nové modelové řady pracují společně i samostatně a poskytují uživatelům 4 nejžádanější funkce v oblasti zabezpečení domácnosti – záznam videa, monitorování zvuku, detekci pohybu a odstrašení potenciálních záškodníků. Za zmínku také stojí snadná instalace a možnost nabíjet venkovní kamery pomocí přibaleného kabelu.

Nedávná studie provedená společnostmi Arlo a Verisure uvádí, že v letních měsících dochází k většímu počtu vloupání (43 %), což znamená, že uvedení řady Arlo Essential na trh přichází v ideální dobu. Nastává totiž čas, kdy spotřebitelé připravují své domovy na letní sezónu, během které tráví celé dny i týdny mimo domov. Všechny produkty z řady Essential 2 jsou navíc kompatibilní s předplatným Arlo Secure. To nabízí celou řadu pokročilých výhod, mezi které patří například cloudové úložiště pro záznam a ochrana proti odcizení zařízení.

Kamery Essential Outdoor a Outdoor XL jsou ideální volbou pro ty, kteří hledají jednoduchý, ale komplexní systém zabezpečení domácnosti, který zaručuje ostrý obraz ve dne i v noci. Obě varianty v rozlišení 2K i 1080p umožňují uživatelům sledovat exteriér jejich nemovitosti na videu bez zkreslení. Kamery nabízí čistý obousměrný zvuk s dodatečným potlačením šumu a ozvěny, což pomáhá slyšet zřetelné detaily, a navíc mohou uživatelé dokonce postrašit vetřelce pomocí 80db sirény, která je slyšet až na vzdálenost 30 metrů. Výkonný reflektor, reagující automaticky na pohyb, přitom osvětlí až 5metrový rádius.

Díky technologii Bluetooth je instalace kamery dílem okamžiku a barevné noční vidění zajistí, že uživateli neuniknou žádné detaily, ať už záznam vznikl ve dne či za tmy. Kamery Arlo Essential jsou také konstruovány tak, aby odolaly extrémním povětrnostním podmínkám. Polykarbonátové tělo poskytuje dostatečnou odolnost proti dešti, slunci, větru i sněhu. S předplatným Arlo Secure mohou uživatelé využívat bezpečné cloudové úložiště až na 60 dní spolu s interaktivními oznámeními pro maximální bezpečnost. Ti, kteří jsou častěji mimo domov, ocení druhý zmíněný model Essential XL disponující až 4× delší výdrží na jedno nabití.

Video Doorbell poskytuje uživatelům plnou ochranu vchodových dveří v rozlišení 2K nebo 1080p s jasnými možnostmi komunikace, takže je ideálním vstupním bodem pro nové uživatele bezpečnostních systémů. S funkcí „Real-Time Talk“ mohou uživatelé díky potlačení šumu a ozvěny jasně vidět a mluvit s návštěvníky u dveří. Rozšířený zorný úhel od hlavy až k patě zachytí návštěvníky v plném zobrazení 1×1, což znamená, že majitelé jasně vidí, kdo nebo dokonce co je u jejich dveří. Díky předplatnému Arlo Secure s umělou inteligencí dokáže videozvonek také identifikovat osoby, domácí zvířata, vozidla a balíčky. Může tak uživatele snadno upozornit na konkrétní události ve dne i v noci.

Kamera Arlo Essential Indoor Camera je dokonalým řešením zabezpečení domácnosti, zejména pro ty, kteří sdílí domácnost s dětmi a domácími mazlíčky. Nové rozlišení 2K poskytuje realistický videozáznam, takže majitelé jasně vidí, co se v domácnosti odehrává, zatímco dvoucestný zvuk umožňuje rychlou reakci během jakékoli události. Díky automatickému krytu objektivu pro ochranu soukromí lze vnitřní kameru Essential zapnout a vypnout prostřednictvím aplikace, takže si uživatelé mohou přesně vybrat, co a kdy kamera uvidí. Lze ji přitom aktivovat automaticky v závislosti na přítomnosti obyvatelů v domácnosti, což zajistí maximální soukromí. Deaktivovat ho lze pak kdykoliv je potřeba chránit nebo sledovat domácnost. Kamera Arlo Essential Indoor je kompatibilní s většinou hlasových asistentů, včetně Alexa a Google Home, což umožňuje rychlou a snadnou interakci.

Arlo aplikace umožňuje uživatelům přizpůsobit si kamerový systém a od 1. dubna 2024 zahrnuje novou bonusovou funkci – vlastní zóny soukromí, které kamery nebudou sledovat. S předplatným Arlo Secure Subscription mohou uživatelé bezpečně ukládat svá videa do cloudu a využívat i další výhody, jako je například nabídka bezplatné náhrady kamery, která byla odcizena.

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.