Sociální sítě
Nahoru

Fúze preciznosti a dynamiky v podání značek H. Moser & Cie. a Alpina

H. Moser & Cie., ve spolupráci s Alpine Motorsports, uvádí na trh omezenou edici hodinek Streamliner Cylindrical Tourbillon Skeleton Alpine, jejichž cena se bude pohybovat kolem 2 250 000 Kč. Tento model, který představuje spojení mezi předním švýcarským výrobcem hodinek a světem motoristického sportu, je designově přizpůsoben pro vkus F1 pilotů a týmů vytrvalostních závodů. Jeho výrazný charakter a vizuálně poutavá konstrukce vynikají z každého úhlu a jsou doplněny o barevný akcent a komfortní gumový pásek.

Design této limitované edice vychází z vlajkové kolekce Streamliner, inspirované aerodynamickými křivkami vysokorychlostních vlaků. Hodinky jsou vybaveny skeletovaným provedením, které umožňuje detailní pohled na mechanický strojek z každého úhlu.

Hlavní inovací je však umístění jednominutového létajícího tourbillonu s cylindrickým vláskem, který je umístěný na pozici 6. hodin. Tento cylindrický vlásek, technologie zdokonalená již v 18. století, je znám svou schopností rovnoměrně se rozvíjet, což přispívá k výjimečné přesnosti chodu, tedy chronometrie.

Hodinky nejen že zdůrazňují technickou dokonalost, ale také estetickou stránku. Skeletovaná plocha základny strojku je na 12. hodině zdobena malým průsvitným ciferníkem z syntetického spinelu, který nese charakteristickou modrou barvu spojenou s oběma značkami.

Modrá je zvolena pro svůj výrazný a čistý odstín, což hodinkám dodává na intenzitě a vizuálním dopadu. Hodinky jsou navrženy bez loga, s výjimkou diskrétního gravírování na zadní straně, což umocňuje jejich exkluzivní a minimalistický vzhled. Použití luminiscenčního materiálu Super-LumiNova na indexech a Globolight na ručkách zajišťuje výbornou čitelnost i ve tmě.

Hodinky pohání plně skeletovaný automatický kalibr HMC 811, jehož krása je umocněna lehkostí létajícího tourbillonu viditelného pod safírovým křišťálem. Zadní strana hodinek odkrývá velký zlatý rotor, který se pohybuje v otevřené konstrukci.

Streamliner Cylindrical Tourbillon Skeleton Alpine Limited Edition jsou důkazem, že H. Moser & Cie. dokáže spojit vysoké hodinářské umění s moderním designem a inovativní technikou.

Tato edice, kterou lze objednat v hodinářství Koscom, je limitována na 100 kusů, což zdůrazňuje její unikátnost a sběratelskou hodnotu. S vodotěsností do 120 m jsou tyto hodinky ideální jak pro sportovní, tak pro společenské příležitosti, přičemž kombinace kompaktního designu a robustní konstrukce zajišťuje jejich pohodlné nošení na každodenní bázi. H. Moser & Cie. tak opět potvrzuje své výjimečné postavení v světě haute horlogerie.

Více z rubriky Tourbillony

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.