Sociální sítě
Nahoru

Alpina kompaktně uzavírá sportovní dobrodružství

Jsou výrazné a asertivní, mají nový, zeštíhlený unisex formát, čtyři živé barvy a vysoce přesný quartzový strojek. Hodinky Alpiner Extreme Quartz jsou uloženy v polštářkovém pouzdře s kompaktními rozměry 34 x 35,2 mm a jsou k dispozici v béžové, růžové, ledovcově modré nebo zelené barvě; první tři varianty jsou umístěny na ocelovém tahu, čtvrtá na pryžovém řemínku ladícím s číselníkem. Všechny čtyři jsou připraveny na dobrodružství a dobývání krás přírody.

Dalo by se říci, že Alpina přispívá k rovnosti pohlaví. Přední specialista na sportovní hodinky, který se snaží zabránit závisti vyvolané pohlavím, navrhl novou unisexovou řadu, která se připojí k řadě Alpiner Extreme a vyznačuje se třemi klíčovými změnami.

První změna spočívá v použití nového ocelového pouzdra. Dříve byla kolekce k dispozici pouze ve formátu 41 x 42,50 mm; nová varianta má kompaktnější rozměry 34 x 35,2 mm a působí ostřejším dojmem. Impozantní polštářkový formát, který je charakteristickým znakem kolekce Extreme, je nyní rozměrově přizpůsoben všem zápěstím a snáze se vejde pod zapnutý rukáv košile pro nošení ve městě.

Hodinky Alpiner Extreme Quartz mají jednoznačně sportovní temperament, ale jejich švýcarský horologický původ není o nic méně patrný. Povrch pouzdra se pyšní tradiční střídavou saténovou a leštěnou povrchovou úpravou, zatímco luneta dostala vertikální kartáčovanou povrchovou úpravu, která probíhá souběžně s povrchovou úpravou středového článku ocelového tahu. Hrany pouzdra jsou zrcadlově leštěné a jejich saténový povrch je kruhový, odpovídající tvaru polštářku. Korunka je jemně vroubkovaná, což zajišťuje její pevné uchopení. Na každém šroubku je vyryt trojúhelníkový motiv, který je ozvěnou loga Alpina, zatímco na masivním, šroubovacím zadním dýnku je vyryt symbol kolekce Alpiner, stejně jako zajištění certifikované vodotěsnosti 10 ATM.

Druhou významnou změnou je zavedení nového quartzového strojku: jedná se o první změnu u řady Alpiner Extreme, která dosud obsahovala pouze automatické strojky. Kalibr AL-220 nyní zajišťuje švýcarskou přesnost po dobu 45 měsíců, což je nejlepší část čtyř let. Je kompaktnější než jeho automatické protějšky a byl navržen na míru, aby se bez problémů vešel do nového, menšího pouzdra. Navíc je odolný vůči všem nárazům a venkovním aktivitám, nevyžaduje natahování a díky němu je řada Alpiner Extreme dostupnější než kdykoli předtím.

Strojek pohání tři ručně leštěné luminiscenční centrální ručky a diskrétní datumovku umístěnou na šesté hodině. Luminiscenční jsou také aplikační hodinové značky, které jsou dokonale čitelné v jakémkoli prostředí.

Třetí a poslední změnou je výběr ze čtyř zcela nových barevných provedení číselníku s vyrytým trojúhelníkovým znakem Alpina, který je symbolem rodných Alp; stejný charakteristický tvar tvoří také protizávaží na sekundové ručce.

První hodinky mají skalnatou hnědou barvu Alp, takže jsou ideálním společníkem pro zdolávání vrcholů, druhé hodinky jsou v lesklé růžové barvě, která připomíná první světlo úsvitu, jež se rozlévá nad vrcholky hor. Třetí je oděn do ledovcově modré barvy, která odráží hlubiny horských jezer, a čtvrtý je v zelené barvě připomínající rostlinstvo, které tvoří kulisu letních horských procházek. Extra vlastností této čtvrté verze hodinek Alpiner Extreme Quartz je, že se dodává na odpovídajícím zeleném pryžovém řemínku se stejnou strukturou jako korunka.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.