Sociální sítě
Nahoru

Frederique Constant představuje zcela nový manufakturní strojek ve třech edicích

Rozhodně se stále jedná o model Classic, ale s několika zásadními novinkami: Classic Date Manufacture nyní disponuje novým manufakturním kalibrem FC-706 se 72hodinovou rezervou chodu a pětiletou zárukou. Ocelové pouzdro bylo zmenšeno na o něco menších 40 milimetrů, což je elegantní a klasický rozměr, na němž se nachází nový číselník bez číslic. Na kartáčovaném číselníku ve stříbrné, černé nebo lososové barvě vynikají štíhlé indexy a minutové okruží.

Je tu forma a pak je tu obsah: tři nové inkarnace Classic Date Manufacture sice zůstávají věrné kánonům autentické, tradiční jemné hodinářské výroby, ale oproti svým předchůdcům zaujímají odlišný stylistický a technický přístup.

Nové modely se snaží o zjemnění, počínaje výrazně zmenšeným průměrem pouzdra na 40 mm namísto předchozích 42 mm. Tento vývoj odpovídá současným očekáváním milovníků jemného hodinářství – a také odráží rozměry většiny hodinek vydaných v posledních padesáti letech, které se staly nadčasovými ikonami.

Díky menším rozměrům vypadá číselník otevřeněji a uvolněněji než kdykoli předtím, zatímco povrchová úprava sunburst mu dodává stálý, jemný lesk. Stříbrná a lososová verze číselníku jsou obzvláště světlé, zatímco třetí varianta a její černý číselník nabízí tmavší, modernější alternativu.

Každé z trojice hodinek prošly zásadní modernizací strojku. Starší kalibry a jejich 38hodinovou rezervu chodu nahradil nový manufakturní strojek FC-706 s rezervou chodu 72 hodin, což odpovídá třem celým dnům. Kalibr FC-706 je odvozen od kalibru FC-710 (technický základ, který se používá k pohonu manufakturních kolekcí od roku 2012) a využívá více než 90 % stejných součástek, takže je mimořádně dobře vyzkoušený a otestovaný – a vysoce spolehlivý. Kmitá na frekvenci 4 Hz.

Na můstcích byla použita nová povrchová úprava, důkladně přepracovaná pro uložení nového pérovníku s větší kapacitou. Nové zdobení zahrnuje perláž a vějířové ženevské pruhy, které nahradily předchozí kruhový motiv. K tomu všemu se na hodinky Classic Date Manufacture nyní vztahuje pětiletá záruka.

Vysoce minimalistické pojetí číselníku vedlo k úplnému přepracování indexů, ruček a minutového kruhu. Indexy s diamantovou fazetou jsou leštěné a na 5. a 7. hodině jsou o něco menší, aby poskytly dostatek prostoru ukazateli data a ručce na 6. hodině.

Také centrální hodinová a minutová ručka jsou nyní broušené diamantem; spolu s centrální sekundovou ručkou jsou ručně leštěné a upravené ve stylu Alpha tak, aby odpovídaly profilu indexů. Díky úplné absenci římských nebo arabských číslic je určování času intuitivnější. S přesností údajů o hodinách a minutách pomáhá nové minutové okruží, zatímco na 3. hodině se nachází cibulovitá korunka.

První varianta je na čokoládově hnědém řemínku z aligátora, s lososovým číselníkem a stříbrnými indexy a ručkami. Datum a minutové údaje jsou černé, aby byla zajištěna optimální čitelnost. Stejná logika platí i pro druhou variantu se stříbrným kartáčovaným číselníkem na tmavě modrém řemínku z aligátora. Třetí model používá modernější kontrast se stříbrným pouzdrem, ručkami a indexy a celočerným kartáčovaným číselníkem na odpovídajícím řemínku z aligátora.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.