Sociální sítě
Nahoru

Do Česka vstupuje nový hotelový řetězec The Cloud One

V centru Prahy otevírá hotel s 382 pokoji The Cloud One Prague. V pěší vzdálenosti od Masaryčky i Hlavního nádraží je nejnovějším příspěvkem k urbanistickému rozvoji Hybernské ulice. Hosty láká na skvělý design, snídaně v bio kvalitě, a především bar s velkolepou panoramatickou terasou.

Německý řetězec The Cloud One otevírá svůj čtvrtý hotel, kterým po New Yorku, Hamburku a Norimberku přináší dostupné designové ubytování i do Prahy. Hosté v něm zažijí atmosféru metropole na Vltavě doslova na každém kroku, ostatně hotel chce být pro návštěvníky Prahy můstkem k české kultuře.

Do našich hotelů se vždy snažíme vnést jedinečné rysy každého města. Například design baru je inspirován zlatou a stověžatou Prahou stejně jako dynamikou řeky Vltavy. Zároveň v pokojích hosté najdou českou ekologickou kosmetiku, posnídají lokální potraviny převážně v bio kvalitě a ochutnají nejlepší česká a moravská vína, která tvoří naprostou většinu naší vinotéky,“ popisuje manažer hotelu Robert Šafařík.

Přízemí hotelu rozvíjí svým designem bohatou historii starých pražských budov a módních kaváren. Barevný vstupní prostor působí teple a příjemně a kontrastuje s tmavou podlahou z přírodního kamene. Jedinečné tvary světel renomované české značky BROKIS dodávají lobby originální nádech, zatímco umělecké dílo Renaty Kudláčkové na stěně recepce tvoří poutavý vizuální středobod prostoru. Umělkyně zdařile kombinuje křivky světoznámých pražských památek, vlastní soukromé fotografie a historické obrazy s květinovými motivy. Výsledkem jsou živé, barevné koláže, které symbolizují rozmanitost města.

Ve vinném baru a salonku Cloud One v šestém patře vládne díky tlumeným barvám útulná a stylová atmosféra. Ranní kávová stanice připomíná svým vzhledem nápadný vchod do domu, ve kterém se narodil Franz Kafka. A večer se salonek promění v rušný bar s prvotřídní nabídkou koktejlů a lokálního občerstvení.

Bar doplňuje terasa s více než 100 místy k sezení a úchvatným výhledem na Prahu – od Hradu přes Petřínskou rozhlednu až po žižkovský vysílač. Každý čtvrtek zde hraje DJ „Sounds in the Cloud“.

Hosté si mohou vychutnat přibližně 50 kurátorsky vybraných vín, z nichž čtyři desítky pochází z českých a moravských vinařských oblastí. V nabídce občerstvení převládají pochoutky místního původu, například sendvič pastrami s masem z lokálního řeznictví nebo sýrový talíř se surovinami z malé biofarmy.

Bar, který nabízí řadu klasických i originálních koktejlů, se pyšní zlatým baldachýnem, který odkazuje na siluetu Prahy a majestátnost Vltavy. Dalším výrazným prvkem baru je ilustrace pražské rodačky Barbory Idesové. Zobrazuje dominanty města ve svém osobitém dekorativním stylu, přičemž inspiraci čerpá z přírody, slunce, hudby, meditace, mýtů a dobrodružství.

Hotel je snadno dostupný díky podzemnímu parkovišti a zastávce metra i tramvaje, a navíc se nalézá v docházkové vzdálenosti od hlavního i Masarykova nádraží. Každý z 382 pokojů je v koupelnách vybaven podlahovým vytápěním, klimatizací, televizí a luxusními postelemi. Provoz nového hotelu je také mimořádně ohleduplný k životnímu prostředí: celý hotel je napájen 100 % ekologickou elektřinou, a například všechny kosmetické produkty jsou certifikovány jako ekologické.

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.