Sociální sítě
Nahoru

Hodinky Edox doprovodí potápěče při expedici v grónských vodách

Za více než půl století, od uvedení slavného modelu Edox Delfin z roku 1961 až po současný chronograf CO-1 posouvá neustále posouvá švýcarská rodinná značka Edox pomyslné hranice svých vodotěsných hodinek. Původní chronografy Edox CO-1, navržené už v roce 2006 pro závody motorových člunů, byl výjimečnou kombinací spolehlivosti a elegance.

Nyní značka Edox s hrdostí představuje svůj nejnovější přírůstek do této ikonické řady – CO-1 Automatic Chronograph, vybavený bezpečnostním systémem zamykání lunety pro lepší ochranu při potápění. Není divu, že tento model doprovodí potápěče při expedici Ananta II v grónských vodách a bude spolehlivým průvodcem při zkoumání tajemného světa grónského žraloka.

Zamykací systém lunety, který je charakteristickým znakem modelu CO-1, zajišťuje přesné načasování při podvodních dobrodružstvích, a to právě díky tomu, že fixuje lunetu indikující čas ponoru. Keramická luneta a safírové sklíčko jsou navíc odolné proti poškrábání, což zajišťuje vysokou pevnost a samozřejmě také prémiový estetický vzhled.

Švýcarský automatický strojek dodávaný společností Sellita našel svůj nový domov ve 45mm pouzdře z nerezové oceli a jak z názvu hodinek vyplývá, nabízí funkce chronografu, který je doplněný o zobrazení dne, data a také esteticky dotvořený stupnicí tachymetrickou. Přes průhledné zadní dýnko je možné pozorovat celý mechanismus, a to včetně logem Edox ozdobeného rotoru.

S novým modelem Edox CO-1 Chronograph, které vyjdou na 89 250 Kč, se každé potápění stává dobrodružstvím, ale se špetkou bezpečí. Koneckonců jsou voděodolné až do 500 metrů, což je také důvod, proč jim nechybí šroubovací korunka a tlačítka zajišťující bezpečný úchop. Heliový ventil samozřejmě nechybí. Dalším atributem je Super-LumiNova aplikovaná na indexech a ručkách, která zajišťuje viditelnost i v nejhlubší tmě.

 

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.