Sociální sítě
Nahoru

První ilustrace ke knize Harry Potter: Kámen mudrců v aukci

Harry Potterovy relikvie jsou pro fanoušky skutečným pokladem. Možnost vlastnit originální obálku první knihy o Harrym Potterovi je jedinečná událost, která se naskytne možná jednou za život. A teď si ji můžete přivlastnit za neuvěřitelných 600 000 dolarů!

Tato cena je doslova astronomická a jakmile padne kladívko, zaznamená se historicky nejvyšší cena za jakýkoliv předmět spojený s Harrym Potterem, podle informací od Sotheby’s.

Tento vzácný artefakt, akvarelová kresba Thomase Taylora pro knihu „Harry Potter a Kámen mudrců,“ která světlo světa spatřila v roce 1997 a okamžitě se stala bestsellerem, se chystá znovu oživit dražební sál. Poprvé byla tato ilustrace prodána v roce 2001 v londýnském Sotheby’s, kde ustanovila rekord franšízy, když se vydražila za 107 000 dolarů. Letos, ve výjimečném prodeji nazvaném „Knihovna Dr. Rodneyho P. Swantka,“ který se uskuteční 26. června, bude kresba znovu v centru pozornosti. Kolekce zahrnuje také ručně psaný manuskript J.K. Rowlingové, „Pohádky barda Beedleho“, s cenou odhadovanou na 250 000 až 350 000 dolarů.

Ilustrace zachycuje zmateného Harryho Pottera v uniformě Nebelvíru, jak s očekáváním a šálou kolem krku čeká na nástup do Bradavického expresu, aby odjel na svůj první rok do školy čar a kouzel. Tento magický moment brzy znovu oživí dražební síň a nabídne fanouškům šanci vlastnit kousek literární historie.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.