Sociální sítě
Nahoru

Frederique Constant přenáší nebe na zápěstí

Jedna z vlajkových lodí ženevské značky Frederique Constant, hodinky Classic Moonphase Date Manufacture, jsou střídmé, elegantní a moderní. Přestože zůstávají věrné své tradiční DNA, podařilo se jejich linii rozšířit – a to hned o tři nové 40mm varianty s ocelovým pouzdrem číselníkem barvy stříbrné, modré nebo zelené.

Hodinky jsou určeny pro každodenní nošení. A mají nový, nepřehlédnutelný kartáčovaný číselník s jemnými ručkami, jež jsou poháněny novým strojkem FC-716. Ten byl vyvinut přímo ve firmě a může se pochlubit 72hodinovou rezervou nátahu.

Hodinky Classic Moonphase Date Manufacture jsou natolik spolehlivé, že na jejich výkon je nyní poskytována pětiletá záruka. Tento vzácný, rafinovaný, sofistikovaný a přesný kousek je vysoce spolehlivý, založený na 4hz strojku původně vyvinutém společností Frederique Constant již před téměř deseti lety.

Všechny troje hodinky mají srdce i ducha; umění je přenést obojí do jediného uceleného stylového jazyka, což je hluboký úkol, kterému se Frederique Constant neúnavně věnuje již více než 35 let. Jádrem jejího přístupu je nadčasová krása dokonale zpracovaných hodinek Swiss Made, které jsou k dispozici za příznivé ceny. A nové hodinky Classic Moonphase Date Manufacture nejsou výjimkou z pravidla.

Tři nové modely se vyznačují jak stylovou proměnou, tak především novými technickými vlastnostmi, které umožňuje nový kalibr FC-716 Manufacture. Ten byl vybaven zcela novým tělem, které poskytuje třídenní rezervu chodu – celkem 72 hodin. Vysoce přesný strojek kmitá frekvencí 4 Hz. Toto pečlivě promyšlené rozhodnutí manufaktury znamená, že hodinky lépe odolávají každodenním nástrahám a po jakémkoli narušení se rychle vracejí k pravidelným oscilacím. Samotný kalibr FC-716 vychází z technického základu, který manufaktura používá k pohonu svých kolekcí již od roku 2015, tedy z kalibru FC-715, a využívá více než 90 % stejných součástek, takže je mimořádně dobře vyzkoušený a vysoce spolehlivý.

Hodinky mají nové zdobení, včetně vějířovitých ženevských pruhů, které nahrazují předchozí kruhový motiv. Povrchovou úpravu lze obdivovat přes průhledné zadní pouzdro hodinek, které jsou odolné vůči vodě do hloubky 50 metrů. Další novinkou je, že na celou tuto trojici hodinek Classic Moonphase Date Manufacture se vztahuje pětiletá záruka.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.