Sociální sítě
Nahoru

Jak vybrat kvalitní matraci pro dítě, a proč na tom tolik záleží?

Každý rodič touží zajistit svému dítěti správný růst a zdraví, které nebude nic omezovat. Kromě těch nejkvalitnějších potravin, dobrého vzdělání a zábavných mimoškolních aktivit však existuje ještě jeden zásadní faktor. Spánkový režim hraje významnou roli při efektivním fyzickém vývoji, dodává energii a pomáhá dětem zvládnout každý náročný den s novým elánem a soustředěním.

Děti potřebují mnohem víc spánku než dospělí, protože jejich tělo vyžaduje pro svůj růst zvláštní porci energie. Množství spánku, kterého se dítěti dostane každou noc, však není jediným důležitým faktorem. Stejně zásadní je také výběr té správné matrace, jejíž správný výběr podporuje zdraví a celkový rozvoj dítěte a má vliv i na to, zda dítě spí klidně po celou noc.

Od narození až po školáky je důležité zajistit, aby matrace poskytovala dostatečnou podporu, byla odolná a zdravotně nezávadná. Český výrobce s dlouholetou tradicí Moravia Comfort přináší kvalitní matrace, které jsou navrženy s ohledem na specifické potřeby rostoucího těla vašeho dítěte.

Novorozenci vyžadují pevnou podporu

Novorozenci tráví až 16 hodin denně spánkem, a proto je kvalita matrace klíčová jak pro jejich aktuální pohodu, tak i dlouhodobý vývoj. Poskytovat by měla v první řadě pevnou podporu a dostatečnou prodyšnost, díky níž je dítěti zajištěno maximální pohodlí. Důležité je proto zvolit matraci vyšší tuhosti (ale ne příliš tuhou, aby nevznikaly otlaky), která podpoří správný vývoj páteře a umožní dítěti nerušeně spát.

Tyto požadavky splňuje například matrace ROZÁRKA od Moravia Comfort, která je vyrobena z antibakteriální pěny s tloušťkou 10 cm a vyšší tuhostí. Horizontální prořezy jejího jádra podporují maximální odvětrávání. Matrace je navíc opatřena úpravou SANITIZED zabraňující množení mikroorganismů a jedinečnou mikroskopickou 3D povrchovou úpravou povrchu LOTUS, která brání průniku tekutin do jádra matrace. Díky tomu již nemusíte do postýlky umisťovat žádnou podložku ani chránič matrace.

Matrace pro dítě? Ta odolná

Jak děti rostou, jejich požadavky se mění. A platí to i v případě matrace. Pro batolata je stále klíčová dostatečná podpora páteře, vlastní prostor ale začíná získávat odolnost. Matrace by totiž měla obstát i při hravých aktivitách, které toto živé období vývoje dítěte obnáší. Důležité také je mysle i na hypoalergenní a antimikrobiální vlastnosti, které zajistí ochranu před alergeny a bakteriemi.

V tomto období je velmi vhodné vybavit matraci nepropustným prostěradlem nebo topperem, jenž zvýší její hygienickou ochranu. V nabídce Moravia Comfort najdete hned několik takových chráničů, které zároveň pomohou lepšímu prokrvení kůže při spánku.

Při výběru nové matrace pro vaše dítě je klíčové myslet především na kvalitu. Všechny výrobky Moravia Comfort jsou vyráběny s láskou v České republice a splňují zdravotní nezávadnost podle Öko-Tex Standard 100. Dětské matrace jsou navrženy s ohledem na zdravý vývoj a pohodu dětí a díky dlouholeté tradici a zaměření na ty nejlepší materiály tvoří dokonalou volbu pro ty nejmenší.

Více z rubriky Ložnice

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.