Restaurant Deer v Michalské ulici, jen pár kroků od Staroměstského náměstí, se těší velké oblibě. Příjemný interiér, profesionální servis a dechberoucí pokrmy, které připravuje šéfkuchař Lubomír Dolejš se svým týmem. To vše v příjemné symbióze, která z každé návštěvy restaurantu dělá výjimečnou událost.
Menu je různorodé a vybere si opravdu každý. Od burgerů, přes těstoviny a risotto, mořské ryby až ke steakům. Samozřejmě signature pokrmy jsou ze zvěřiny, ta k restaurantu Deer neodmyslitelně patří. Právě proto si šéfkuchař Lubomír Dolejš připravil nové zvěřinové degustační 4 chodové menu během něhož host okusí Dančí carpaccio s nakládanými liškami, kaštanovým krémem a ostružinovým gelem. Následují výtečné Ravioly s jelením masem a dýňovým pyré, které doplňuje smetana, černý kořen, hráškové lusky a celer.
Hlavním chodem je bestseller celého podniku, a to je Jelení hřbet s dušenou jelení plecí, zeleninovým pyré s jalovcem, bramborovými noky a brusinkami. Doslova symfonie chutí na jednom talíři. Všechny výše uvedené chody mají jedno společné, a to že pochází z lesa. Jaký bude tedy dezert? Samozřejmě ikonický Les, který vypadá autenticky, a navíc báječně chutná. Může za to medový mousse s lesním ovocem, čokoládové lístky, sponge a rakytník.
Čtyři signature chody od Lubomíra Dolejše jsou báječné. Cena menu 1450 Kč na osobu bez vinného párování, které si lze za 1000 Kč přiobjednat