Restaurace | 20.5.2024 | Jan Pešek

Hostina z lesa

Restaurant Deer v Michalské ulici, jen pár kroků od Staroměstského náměstí, se těší velké oblibě. Příjemný interiér, profesionální servis a dechberoucí pokrmy, které připravuje šéfkuchař Lubomír Dolejš se svým týmem. To vše v příjemné symbióze, která z každé návštěvy restaurantu dělá výjimečnou událost.

Menu je různorodé a vybere si opravdu každý. Od burgerů, přes těstoviny a risotto, mořské ryby až ke steakům. Samozřejmě signature pokrmy jsou ze zvěřiny, ta k restaurantu Deer neodmyslitelně patří. Právě proto si šéfkuchař Lubomír Dolejš připravil nové zvěřinové degustační 4 chodové menu během něhož host okusí Dančí carpaccio s nakládanými liškami, kaštanovým krémem a ostružinovým gelem. Následují výtečné Ravioly s jelením masem a dýňovým pyré, které doplňuje smetana, černý kořen, hráškové lusky a celer.

Hlavním chodem je bestseller celého podniku, a to je Jelení hřbet s dušenou jelení plecí, zeleninovým pyré s jalovcem, bramborovými noky a brusinkami. Doslova symfonie chutí na jednom talíři. Všechny výše uvedené chody mají jedno společné, a to že pochází z lesa. Jaký bude tedy dezert? Samozřejmě ikonický Les, který vypadá autenticky, a navíc báječně chutná. Může za to medový mousse s lesním ovocem, čokoládové lístky, sponge a rakytník.

Čtyři signature chody od Lubomíra Dolejše jsou báječné. Cena menu 1450 Kč na osobu bez vinného párování, které si lze za 1000 Kč přiobjednat

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz