Sociální sítě
Nahoru

Hostina z lesa

Restaurant Deer v Michalské ulici, jen pár kroků od Staroměstského náměstí, se těší velké oblibě. Příjemný interiér, profesionální servis a dechberoucí pokrmy, které připravuje šéfkuchař Lubomír Dolejš se svým týmem. To vše v příjemné symbióze, která z každé návštěvy restaurantu dělá výjimečnou událost.

Menu je různorodé a vybere si opravdu každý. Od burgerů, přes těstoviny a risotto, mořské ryby až ke steakům. Samozřejmě signature pokrmy jsou ze zvěřiny, ta k restaurantu Deer neodmyslitelně patří. Právě proto si šéfkuchař Lubomír Dolejš připravil nové zvěřinové degustační 4 chodové menu během něhož host okusí Dančí carpaccio s nakládanými liškami, kaštanovým krémem a ostružinovým gelem. Následují výtečné Ravioly s jelením masem a dýňovým pyré, které doplňuje smetana, černý kořen, hráškové lusky a celer.

Hlavním chodem je bestseller celého podniku, a to je Jelení hřbet s dušenou jelení plecí, zeleninovým pyré s jalovcem, bramborovými noky a brusinkami. Doslova symfonie chutí na jednom talíři. Všechny výše uvedené chody mají jedno společné, a to že pochází z lesa. Jaký bude tedy dezert? Samozřejmě ikonický Les, který vypadá autenticky, a navíc báječně chutná. Může za to medový mousse s lesním ovocem, čokoládové lístky, sponge a rakytník.

Čtyři signature chody od Lubomíra Dolejše jsou báječné. Cena menu 1450 Kč na osobu bez vinného párování, které si lze za 1000 Kč přiobjednat

Více z rubriky Restaurace

  • Hotel The Mozart Prague a MeatEater spojují své síly

    Hotel The Mozart Prague s potěšením oznamuje exkluzivní propojení s MeatEater a otevření nové fine dining restaurace zaměřené na maso a...

    Jan Pešek14.6.2024
  • Tento steak prosím

    Terasa U Prince je vyhlášenou restaurací s tím nejkrásnějším výhledem na Staroměstské náměstí. Tento pohled ocenilo již několik zahraničních žebříčků. Ikonické...

    Marek Zelený11.6.2024
  • Patio na Vinohradech

    Nově otevřená španělská tapas restaurace Casa 71 v Londýnské ulici kousek od Náměstí Míru nabízí autentickou chuťovou i vizuální stránku samotného...

    Marek Zelený23.5.2024
  • Předkrmová La Veranda

    Restaurant La Veranda mění menu dle dostupnosti jednotlivých sezónních surovin. Vždy nějaký pokrm z menu nadobro zmizí a nový se objeví....

    Marek Zelený21.5.2024
  • Garden party v PRU58

    29. května 2024 se v restauraci PRU58 uskuteční GARDEN PARTY. Zajímavá akce začíná v 18:00 a poté bude následovat bohatý program....

    Jan Pešek20.5.2024
  • Babiččina zahrada stěhuje kuchyň

    Babiččina zahrada je stavení v Průhonicích, kde pod jednou střechou lze nalézt restauraci, konferenční světnici a malý pension. Hlavní dominantou je...

    Marek Zelený13.5.2024
  • Romantika vedle Staroměstského náměstí

    Přemýšlíte, kam vyrazit se svou drahou polovičkou? Už nemusíte. Přinášíme vám zaručený tip s přidanou hodnotou. Znáte ten pocit, že se...

    Marek Zelený9.5.2024
  • Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

    Moderní česká restaurace The Artisan spojuje gastronomický zážitek s uměleckým dotekem prostřednictvím japonské techniky Kincugi. Výborné pokrmy si teď hosté mohou...

    Jan Pešek23.4.2024
  • La Veranda představuje nové chutě

    La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které...

    Marek Zelený17.4.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.