Sociální sítě
Nahoru

Japonská gastronomie s dechberoucím výhledem na Prahu

Střešní terasa hotelu Four Seasons se na letní sezónu opět promění v japonskou restauraci MIRU, kde mohou místní i hoteloví hosté v soukromí ochutnat to nejlepší z japonské gastronomie

Vydejte se na gastronomické dobrodružství s japonským šéfkuchařem Toshikazu Katem a šéfkuchařem hotelu Four Seasons v Praze Nicholasem Trosienem, kteří pro hosty restaurace MIRU letos připravili několik novinek.

V soukromé atmosféře pod širým nebem si hosté od 23. května mohou na střešní terase MIRU, inspirované japonskými zahradami s pouhými čtyřmi stoly, vychutnat kouzlo japonských chutí, a to vždy od 18 hodin od úterý do soboty. Devítichodové degustační menu založené na Nikkei kuchyni je sestavené hostujícím japonským šéfkuchařem Toshikazu Kato, jehož gastronomické umění je proslulé v Ženevě, a šéfkuchařem hotelu Nicholasem Trosienem, který svou vášní pro inovace doplnil menu o interaktivní prvky.

Menu restaurace MIRU klade důraz na chutě a ingredience a inspiruje se tradičními japonskými postupy v kombinaci s lokálními prvky z Peru. S Nicholasem se snažíme neustále zdokonalovat a inovovat naši nabídku, tentokrát s interaktivnějším menu, kde hosté mohou zažít vzrušení z kulinářské alchymie, a to nejen v pokrmech, ale rovněž v nápojích,“ říká šéfkuchař Kato.

Šéfkuchař Trosien doplňuje: „Každý chod na menu odráží naši vášeň pro inovace a autenticitu – od křupavé rýže s tuňákem a krabem královským, přes jemnost Wagyu Hoba Yaki s houbami Maitake a Yuzu Miso Anticucho, až po lehkou Matcha Mousse s mangovou omáčkou. Naším přáním je, aby si hosté vychutnali nové interaktivní menu uprostřed japonské oázy s dechberoucím výhledem, všemi smysly.“

Pro umocnění kulinářského zážitku připravila šéfbarmanka Silvie Caričová výběr tří koktejlů, které dokonale podtrhují chutě pokrmů. „Každý doušek vypráví příběh, od jemných květinových tónů třešňového květu v našem ginu přes odvážné spojení whisky se sezamovým olejem až po osvěžující vodku s citronovou kůrou. Tyto koktejly nejsou pouhými nápoji, jsou průzkumem chutí, pečlivě navrženým tak, aby pozvedly váš gastronomický zážitek,“ vyzdvihuje Silvie Caričová.

Devítichodové degustační menu stojí 5550 Kč, párované nápoje 2000 Kč.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.