Sociální sítě
Nahoru

Dobrodružný design ze severu

Uprostřed lesů v provincii Småland v jižním Švédsku vznikla před více než 80 lety malá rodinná firma. Na počátku bylo jednoduché rybářské náčiní na lov štiky určené pro místní rybáře. Dnes je Thule globálním lídrem v outdoorovém průmyslu. Design produktů pak získává ta nejvyšší uznání v nejprestižnějších soutěžích světa, jako je Red Dot Design Award nebo iF Design Awards.

Thule se nachází ve velmi dynamické fázi bezprecedentního tempa vývoje a uvádění nových produktů na trh. Investice do výzkumu a vývoje nemají obdoby a Thule nadále posouvá hranice designu a funkčnosti v outdoorovém sektoru.

Jen v letošním roce Thule uvedlo na trh několik kolekcí zavazadel, vylepšené kočárky nebo update nejprodávanějšího střešního boxu světa. Také představilo novinku – Thule Outset – stan určený pro montáž na tažné zařízení, vstoupilo do nové produktové kategorie Active with dogs s bezpečnými přepravními klecemi pro psy Thule Allax a tím s novinkami pro letošek rozhodně nekončí.

Thule získalo ocenění Red Dot: Design Team of the Year 2024 za výjimečné inovace a kvalitu. Porota udělila Thule celkem 12 Red Dot Awards, kočárek Thule Urban Glide 4-kolový byl oceněn Red Dot: Best of the Best za minimalistický design, vynikající funkčnost a výjimečný komfort pro rodiče i děti.

Red Dot Design Award je jednou z největších světových soutěží zaměřených na design. Značka Red Dot Label má reputaci jednoho z nejvyhledávanějších označení kvality designu. Thule je úspěšným účastníkem soutěže od roku 2011 a získalo ocenění za produkty od batohů přes střešní nosiče až po kočárky.

Při letošním udílení iF DESIGN AWARDS získalo Thule celkem dvanáct ocenění. Rok 2024 se tím stal pro švédskou outdoorovou značku rekordním. Thule zaznamenalo stoprocentní míru úspěšnosti, kdy zvítězilo se všemi 12 podanými přihláškami. iF DESIGN AWARD je jedno z nejprestižnějších světových ocenění za design. Značka iF International Forum Design byla založena roku 1953 v Německu a od roku 1954 každoročně uděluje ocenění v 6 disciplínách a 70 produktových kategoriích. Do soutěže jsou každoročně přihlášeny tisíce produktů z desítek zemí světa. iF Design Award je spolehlivým znakem výjimečného designu pro spotřebitele i designérskou komunitu.

Více z rubriky Volný čas

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.