Sociální sítě
Nahoru

Limitovaná edice Prim Expedice v pravý čas na správném místě

Limitovaná edice PRIM EXPEDICE je připomínkou výročí 135 let turistického značení, o které se už od roku 1889 stará Klub českých turistů. Design hodinek vychází z podoby oblíbených sportovních modelů PRIM. Díky moderním detailům a použitým materiálům obstojí v náročných podmínkách i při každodenním nošení.

První značená trasa na našem území se nacházela v místech dnešní Štěchovické přehrady, nejstarší fungující stezka číslo 001 vede z Berouna na Karlštejn. Červenou barvu značení postupně doplnila modrá, žlutá a zelená.

Český systém značení patří k nejspolehlivějším nejrozšířenějším na světě. O to více je obdivuhodné, že se jedná o čistě dobrovolnickou činnost. Model PRIM EXPEDICE je věnován všem, kdo se nebojí objevovat nové cesty a udávat směr. Můžete se na něj spolehnout stejně jako na to, že vás turistické značky vždy bezpečně dovedou k cíli.

Hodinky zaujmou přehledným prořezávaným číselníkem s výraznými indexy a luminiscencí, díky které je čas skvěle čitelný i v náročných podmínkách, za šera nebo ve tmě. Vtipným detailem je kompletní Morseova abeceda, která zdobí zadní víko. Povrchová úprava DLC zaručuje odolnost hodinek, díky šroubovací korunce mají vodotěsnost 10 ATM. První vyrobený kus hodinek úspěšně obstál při testování na expedici v Arménii a Gruzii.

Příjemným překvapením je i balení, které obsahuje náhradní kaučukové řemínky a nástroj na jejich výměnu. Hodinky PRIM EXPEDICE tak mohou měnit svůj vzhled podle potřeb a nálady svého nositele. Elegantní bílou doplňují další čtyři řemínky v barvách turistických značek.

Klub českých turistů buduje od roku 2009 také speciální trasy pro vozíčkáře. Právě ty podpoří výtěžek dražby prototypu hodinek s označením 000, který si zástupci KČT převzali na oslavách svého výročí začátkem května v Táboře.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.