Sociální sítě
Nahoru

DS Automobiles vystavuje svůj sportovní monopost na Viva Technology

Osmý ročník výstavy Viva Technology se bude konat na pařížském výstavišti Expo (Porte de Versailles) od 22. do 25. května. VivaTech je akce, kterou si nikdo z těch, kdo se zabývají inovacemi, nesmí nechat uniknout. Věnuje se tématům, jako je umělá inteligence, mobilita a životní prostředí.

Společnost DS Automobiles, která používá špičkové elektrické technologie a od roku 2015 dosahuje výjimečných úspěchů ve Formuli E (4 tituly mistra, 16 vítězství, 50 umístění na stupních vítězů, 23 pole position), je z účasti na této významné události nadšená.

Prémiová značka skupiny Stellantis představí vůz DS E-TENSE FE23 „Grand Gala“, který 27. dubna skončil na stupních vítězů monacké E-Prix. Vůz DS E-TENSE FE23, který navrhla a vyvinula sportovní divize DS Performance, je nejrychlejším elektrickým monopostem na světě (maximální rychlost 280 km/h na městském okruhu) a je vybaven nejpokročilejšími technologiemi, jaké lze v elektrickém motorsportu vidět. DS E-TENSE FE23 dokáže při brzdění rekuperovat více než 40 % energie díky čtyřem rekuperačním kolům spojeným se dvěma alektromotory (250 kW vpředu a 350 kW vzadu).

DS E-TENSE FE23, za jehož volantem usedá Francouz Jean-Eric Vergne (jediný dvojnásobný mistr světa FE) a Belgičan Stoffel Vandoorne (mistr světa 2022), je jedním z nejvýznamnějších monopostů 10. sezóny mistrovství světa ABB FIA Formule E.

Společnost DS Automobiles provádí díky všem zkušenostem získaným ve Formuli E velmi konkrétně přenos technologií do elektrifikovaných sériových vozidel. Tento krok je o to důležitější, že francouzská značka urychluje v očekávání hlubokých změn, k nimž v automobilovém průmyslu dochází, svůj program elektrifikace.

DS E-TENSE FE23 bude vystaven v hale 1 (stánek D52) na pařížském výstavišti Expo Porte de Versailles.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.