Sociální sítě
Nahoru

Pestré barvy v říši Nomos

Ikona zůstává ikonou. Co dodat? Společnost NOMOS Glashütte je již dlouho známá svou odborností v oblasti barev. A v dubnu na veletrhu Watches & Wonders v Ženevě představila svůj bestseller Tangente, který se již více než tři desetiletí nezměnil, v barevném provedení. Respektive barevných provedeních. Speciální edice Tangente 38 date – 175 Years Watchmaking Glashütte je kolekcí 31 různých barevných verzí klasických hodinek, z nichž každá je omezena na 175 kusů a je regulována podle chronometrických hodnot.

Barevná ikona. Barva odráží individualitu a rozmanitost, je osvěžující a živá. Nicméně takto výrazná změna není bez rizika. Hodinky Tangente 38 date však zůstávají přitažlivé i ve své standardní verzi. V nových 31 barevných provedeních jsou oslavou kvalitní hodinařiny.

Tato speciální edice přináší do světa Haute Horlogerie osobitost a radost, stejně jako širokou škálu emocí a nálad. Každé hodinky nesou své speciální jméno a mají svůj vlastní příběh – Ariel, Zirkus, Haifischgrau a Schlossgrün jsou jen některé z hravých německých názvů. Z nabídky 31 hodinek si vybere každá osobnost.

Barva jako investice. Radost z mechanických hodinek by měla být dostupná co největšímu počtu lidí. Proto je cena barevných hodinek z limitované edice nižší než cena standardního modelu. Pro společnost NOMOS Glashütte je důležité přinášet jak individualitu na zápěstí, tak rozmanitost do celého světa hodinařiny. A právě proto investuje do obojího.

Strojek DUW 4101 s indikací data vyžaduje manuální nátah a byl vyroben ručně v saském Glashütte. Jeho přesnost byla regulována podle chronometrických hodnot. Zajímavé je, že společnost Nomos získala svůj první patent právě na mechanismus data DUW 4101.

Ten je integrován do strojku a datumový věnec je umístěn kolem něj, takže okénko data na číselníku je obzvláště velké a nachází se na jeho samém okraji. To je charakteristickým znakem hodinek Nomos s funkcí data, stejně jako datumovka ladící s barvou hlavního číselníku. Bohatá tradice více než 175 let výroby hodinek v Glashütte je nyní barevně oslavována přesně 31krát, a to hodinkami pro každý den v měsíci.

Slavnostní představení v České republice proběhne 28.5.2024 prostřednictvím autorizovaného prodejce Klenotnictví Dušák /Praha 1, Na Příkopě 17. Klenotnictví Dušák se stalo jedním z celosvětově vybraných 175 prodejních míst, kde tuto celistvou kolekci mohou zákazníci nejen shlédnout, ale i zakoupit. K výjimečnosti této kolekce jistě přispěje fakt, že každý model je limitovaný a následně po jeho prodeji již nelze doobjednat.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.