Sociální sítě
Nahoru

Festival Rumové Léto Pardubice 2024 odhalil program a partnery

Krásné letní počasí je zde a určitě už plánujete své letní výlety po Česku i mimo Česko. Před nedávnem jsme vám představili rumový festival s názvem Rumové Léto, který se bude konat v krásném prostředí golfového resortu Golf & Spa Kunětická hora u Pardubic. Skvělý tip pro letošní výlet a zábavu v Česku. Rumové Léto se odehraje 3. srpna 2024 a brány se otevřou ve 14:00.

Můžete se těšit na luxusní rumové stánky, moderovaný program, perfektní jídlo na španělský způsob přímo od šéfkuchaře resortu, tombolu, živou hudbu a mnoho jiného.

A co pořadatelé slibují nového pro letošní ročník? Zeptali jsme se Martina Sochy, spoluorganizátora pardubického rumového festivalu.

Martine, slibujete pár novinek. Co u Vás tento rok uvidíme nového?

Pro letošní ročník jsme domluvili opět nové vystavovatele (mimo již známé z minulých ročníků). Oproti roku 2023 u nás bude nově Acan Premium Spirits který bude nabízet rumové značky jako: RON CRISTÓBAL, THE COLOURS OF RUM, NOBILIS RUM, NAVY ISLAND a mnoho jiného. Dále je domluvena spolupráce s vystavovatelem a známou rumovou značkou nejen v ČR ale i po celém světě a to rumy Bacardí. A poslední skvělé rumy u nás najdete od značky 1667 Rare Rums Company, je to Český bottler unikátních stařených rumů. Rozhodně doporučujeme navštívit i stánek 1667. A čerstvě jsme domluvili i značku Samaroli, se kterou čerstvě začal spolupracovat český dodavatel DramRoom.

Kolik tedy bude u Vás letos vystavovatelů a rumů?

Aktuálně máme potvrzených 17 vystavovatelů, pořád ještě jednáme s dalšími. Rumů předběžně odhadujeme kolem 250 a více.

A co program? Na co se můžeme těšit, mimo již výše zmíněné detaily?

Program bude opět moderovaný a letos jsme si připravili spolupráci s Matyášem Juricou. Toho možná znáte z intagramu jako mladého influencera pod názvem Pojď Na Panáka. Matýáš, je i v tak mladém věku, už teď odborníkem na destiláty, a nejen rumy, a proto věříme že svým typickým vystupováním, povznese moderování na víc uvolněnou a trochu i srandovní atmosféru. Dále vrámci programy uděláme rozhovory s vybranými vystavovateli, tzv. menší MasterClass. Představíme Vám nejdražší láhev v rámci našeho festivalu. Proběhne skupinové focení na stánku RUM CZ/SK. Budou probíham i soutěže na vybraných stáncích a na svě si přijdou i doutníkáři u stánku One and Only. V neposlední řadě opět připravujeme tombolu, nabitou luxusními cenami. Program pořád ještě ladíme, máte se určitě na co těšit.

Vstupenky můžete zakoupit zde.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.