Sociální sítě
Nahoru

Fantastický rum Barceló Imperial Mizunara Cask s příchutí Japonska

Rumový svět v Česku nabízí mnoho skvělých lahví a určitě mezi ně můžeme zařadit i produkci od Dominikánské značky Barceló. Už od základní řady Imperial, která jde dál přes Imperial Onyx a končí u luxusního Imperial Premium Blend 40 Aniversario, jsou jejich láhve skvělé pro široké publikum.

Dnes se ale podíváme na kolekci Barceló Rare Blends, která zahrnuje skvělé láhve jako Imperial Porto Cask, Imperial Maple Cask a tuto řadu uzavírá, už na pohled, designová láhev Imperial Mizunara Cask, na kterou se podíváme detailněji.

Barceló Imperial Mizunara Cask je horkou novinkou v Česku, která k nám dorazila ani ne před týdnem a sklízí úspěch jak u rumové komunity, tak i u širokého publika.

Na cestě z plantáží v Dominikánské republice do láhve Barceló Imperial získává prestiž a dokonalost, které ho staví do pozice nejvíce oceňovaného dominikánského rumu na světě. Maestro Ronero se nechal inspirovat ikonickou rodinou rumů Imperial a začal využívat sudy z nejrůznějších oblastí. Jeho odborný cit dal vzniknout alkoholickým nápojům vynikajících vlastností.

Barceló Imperial Mizunara Cask je součástí výjimečné sbírky rumů Barceló Rare Blends Collection. Tyto rumy tvoří nektar z nejjemnější výběrové dominikánské cukrové třtiny. Konečný produkt vzniká zráním našich nejlepších rumů v dubových sudech s různou mírou vypálení.

Poté, co proběhne mísení (blend) je Mizunara Cask uložen k zrání v japonských dubových sudech za účelem dosažení požadovaných vlastností a jedinečné chuti, které dodají tomuto nabitému rumu rysy jedinečnosti. Ano, v japonských sudech, a proto Barceló zvolilo elegantní japonský design i pro tuto láhev. Která zaujme na barech, ale určitě i u doma.

Ve One and Only nás moc těší, že můžeme být mezi prvními v Česku, kdo tuto nádhernou láhev muže nabízet. U nás tedy můžete pořídit nejen základní řady od značky Barceló, ale také celou sérii Barceló Rare Blends, která zahrnuje tuto novinku,“ říká majitel a zakladatel internetového obchodu One and Only, Martin Socha.

Mizunara Cask není hezká jen na pohled, její chuťové vlastnosti jsou rovněž perfektní. Intenzivní jantarová barva s odlesky mědi. Rum ve sklenici zanechává jemné slzy. Vůně opáleného dubového dřeva doplňují vanilka, tóny santálu, kokosu a zázvoru. V chuti se opakují dlouhé dřevité tóny s dlouhým kořeněným a suchým závěrem. Hodí se jak do koktejlu, tak i na samotné degustování. Dále se skvěle hodí k vyzrálým sýrům, jemným dezertům, tmavé čokoládě či k výběrovým plátkům červeného masa.

Mizunara Cask je ideální k degustování a moc se těšíme až ji představíme na naších degustacích. Skvělé se hodí k doutníkům, co doporučuje i sám výrobce. Jelikož u nás najdete doutníky v obchodě i na degustacích, budeme tuto láhev s potěšením představovat s doutníky. Máme vyzkoušeno a rozhodně doporučujeme,“ dodává Martin Socha.

Barceló Imperial Mizunara Cask lze zakoupit na stránkách One and Only za 1 499 Kč.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.