Sociální sítě
Nahoru

Audiofilský večer zpestřily hodinky Union Glashütte

Společnost Panter ve spolupráci s ateliérem Chronoshop a magazínem 21. století uspořádala společenský večer pro audiofily i milovníky luxusních hodinek. Návštěvníci si tak mohli užít nejen kvalitní reprodukci hudby z audiofilských i profesionálních reprosoustav a sluchátek, ale i odhalení limitované edice saského hodinářského skvostu. Značka Union Glashütte zde totiž představila českým fanouškům hodinky Noramis Date Deutschland Klassik 2024.

Poprvé byla na akci prezentována také nejnovější audiofilská sluchátka společnosti Sennheiser HD 620. Která ukázala, že prostorový otevřený zvuk dokáže výrobce vdechnout i uzavřeným modelům. A nechybělo ani překvapení v podobě dostupných Sennheiser Accentum True Wireless, která zaskočila svým poměrem cena/výkon.

Sennheiser překvapil novinkami HD 620 a Accentum True Wireless

Na akci nechyběla celá řada špičkových sluchátek Sennheiser. Návštěvníci si tak mohli vyzkoušet modely ze slavné řady HD600 i vlajkové lodě jako jsou HD 800s a HD 820. K dispozici byly i moderní bezdrátové modely a také očekávané novinky, které aktuálně vstupují na český trh.

Nejvíce zájmu přitom vyvolal model Sennheiser HD 620, který snoubí uzavřenou konstrukci s nebývale prostorovým projevem otevřených sluchátek. Nabízí tak izolaci od okolí bez kompromisů ve zvukovém výkonu. Vzdušnost, s kterou sluchátka prezentovala jednotlivé nástroje v hudební scéně byla na poměry uzavřeného modelu skutečně dechberoucí.

Šokovala i poslední novinka z oblasti bezdrátových sluchátek. Modelu Sennheiser Accentum True Wireless se totiž podařilo navzdory velmi přátelské ceně prezentovat audiofilský zvuk, který návštěvníci očekávali spíše od nákladnějších modelů značky.

Britské ProAc okouzlilo kultivovaným projevem i designem

Značka ProAc, založená v roce 1973 ve Velké Británii, je synonymem pro precizní audio inženýrství a elegantní design. A to potvrdila i v roce 2024 v poslechových místnostech společnosti Panter. Zvuk, který reprosoustavy nabídly, okouzloval svou muzikálností a úchvatným prostorem. Ruční výroba přímo v Británii a smysl pro detail vynikly i na pohled. Elegance proporcí i unikátní kresba přírodních dýh perfektně podtrhly souhru funkce s designem, který dokáže povýšit jakýkoli interiér.

Audiofilské puristy nadchly studiové monitory Neumann

V technicistním designu, avšak s maximální věrností, zahrály německé studiové monitory Neumann. Jejich prostřednictvím si mohli návštěvníci sami ověřit, jak důležitý je při zrodu nové skladby či hudebního alba zvukařský um. Jejich přesnost totiž dala vyniknout i těm nejjemnějším detailům prezentovaných nahrávek a s naprostou samozřejmostí odhalila i neduhy některých nahrávek. Jejich transparentnost a upřímnost přitom potěšila nejednoho návštěvníka z řad náročných audiofilů.

Union Glashütte odhalilo překrásnou limitku

Velkou pozornost sklidila také expozice prestižní hodinářské značky Union Glashütte. Tuto saskou ikonu v České republice nabízí hodinářský ateliér Chronoshop, který se zároveň stal oficiálním partnerem eventu a mechanické hodinky značky během něj hrdě prezentoval. Ve vystaveném portfoliu ručně vyráběných hodinek nechyběly po boku běžné produkce také speciální edice náramkových chronografů dedikované různým klání veteránů, ať už byla řeč o slavné Sachsen Classic či o populárních podnicích, jakými jsou Silvretta Classic, Paul Pietsch Classic nebo třeba ADAC Deutchland Klasik.

Hodnota historických vozů totiž v posledních letech enormně vzrostla a spolu s ní se výrazně posílil zájem o tyto tak zvané setinové rallye, jimž Union Glashïutte se svou časomírou s oblibou hlídá přesný čas u rychlostních zkoušek. Asi nejvíce pozornosti sklidila novinka vytvořená v kooperaci s německým producentem automobilových kol BBS Kraftfahrzeugtechnik.

V každém případě to bylo poprvé, co se hodinky Union Glashütte prezentovaly po boku audiofilských značek. Najít společné hodnoty, ať už německý rodokmen či smysl pro detail a dokonalé řemeslné zpracování, však se sluchátky Sennheiser a reproduktory Neumann, bylo snadné.

Za fotografie hodinek děkujeme: Jakub Mrázek

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.