Sociální sítě
Nahoru

Chorvatský Falkensteiner nabídne ještě lepší dovolenou na míru

Na téma „Proč Češi milují Chorvatsko“ by se daly psát diplomové práce. Plné vzpomínek na prosluněné dny u křišťálově průzračného moře, na těla opálená dohněda a sliby, že do míst, kde bylo člověku tak fajn, se opět vrátí – třeba jednou se svými dětmi.

Pozitivní vztah k zemi s jedním z nejkrásnějších mořských pobřeží světa lemovaném tisíci ostrovy, ostrůvky a poloostrovy, se u poválečné generace „boomerů“ formoval už indiánkami s Pierrem Bricem a Lexem Barkerem v rolích Vinnetoua a Old Shatterhanda.

Kromě nich si v romantických mayovkách zahrála i Plitvická jezera, město Šibenik, vodopády na řece Krky či kamenolom nedaleko Splitu. Filmové přátelství bylo časem „pokrevně“ upevněno letními pobyty v „Jugošce“ kdy od pláží zněla hlavně čeština a výraz „dobro došli“ – nikdy nebylo třeba přikládat.

Ale faktorů, proč byla a dodnes zůstává dovolená v Chorvatsku tou „pravou“ je více: do karet ji hrají kromě jazykové příbuznosti obou jazyků též oblázkové pláže, z nichž si neodnášíte kila písku v záhybech šatstva, spousta hodin slunečního svitu, výborná středomořská kuchyně i pohostinnost místních lidí.

A tak je stále možné v Chorvatsku zažívat dobrodružství so šnorchlem, byť v moderní podobě. Zásluhu na tom má i respektovaná hotelová skupina Falkensteiner Hotels & Residences, která provozuje na chorvatském pobřeží prémiové rezorty. Mnoho našinců to už z loňska a předloňska zná, ale možná pozapomněli na desetiprocentní slevu při včasném zabukování pobytu příznačně nazvanou Sunshine Special Offer – která začíná platit právě teď!

Oblast v srdci mezi Splitem a Rijekou je doslova Mekkou pro ty, kteří vyráží do Chorvatska s dětmi a touží je plnohodnotně zabavit. All-inclusive rodinný hotel Falkensteiner Club Funimation Borik zakomponoval své bělostné přízemní budovy přímo do zeleného háje voňavých pinií na pobřeží.

Okouzlující středomořská atmosféra se tak přirozeně doplňuje s škálou aktivit, které místo nabízí, včetně bazénů s připravenými lehátky, ručníky a deštníky – a pro děti určeného vodního světa samozřejmě s tobogánem. V takzvaném Falky Landu čekají na ty malé i větší celodenní zábavné programy, workshopy či rovnou tematické víkendy.

Pro našince, kteří ani po letech nedají dopustit na dovolenou v kempu, byl v bezprostřední blízkosti zadarského přístavu otevřen Falkensteiner Premium Camping Zadar – určený pro stany i stále oblíbenější karavany. Uspokojí tak nejen dobrodruhy nehledící až tak na pohodlí, ale i jejich něžné polovičky, které o komfort a rozmazlování přirozeně stojí.

Obojí nabízí je nadstandardně vybavené lázeňské centrum a moderními stroji vybavený fitness klub. Ocenění Nejlepší kemp Chorvatska nezískalo toto místo náhodou – podílí se na něm i ono kouzelné napojení na písečnou pláž a do moře vedoucí dlouhatánské dřevěné molo.

Doteky přírody nabízí též Falkensteiner hotel Adriana situovaný do poklidu borového lesa. Jen tam se neozývá žádné dětské výskání ani hurónské pokřiky, jde o hotel pro dospělé. Oceníte jeho umístění přímo u moře s ohromující středomořskou zahradou, stejně jako lázeňské procedury a potěšení chuťových buněk v restauraci s menu postaveným převážně na tradičních lahůdkách. To vše přispěje k nezapomenutelným společným chvílím.

Proč si nedopřát skutečný luxus? Nebo zážitky Robinsona?

Deset minut jízdy ze Zadaru po pobřeží severním směrem se na pevninské kose vybíhající do moře skrývá skutečně prémiové letovisko – a to luxusní Falkensteiner resort Punta Skala. Příznačně ho charakterizuje slogan: „Jeden resort. Nekonečné možnosti“. Ke značce Falkensteiner se tam hlásí hned dva hotely – stylová Iadera s exkluzivním spa a wellness a pak moderní chrám luxusu a pohodlí z kamene, betonu a skla, na rodiny zaměřený hotel Diadora. K tomu si připočtěte možnosti stylového bydlení v rezidencích Falkensteiner Senia nebo v moderních Luxury Villas Punta Skala.

Nabízejí nejen komfort, ale především soukromí a intimitu dokonale chráněné oblasti s privátními plážemi, stylovými restauracemi včetně podniku Tian oceněného michellinskou hvězdou. Nemluvě o největších lázních v Dalmácii a sportovním klubu čítajícím sedm tenisových kurtů, víceúčelové sportovní hale a plnohodnotném zázemí pro všechny vodní sporty. Falkensteiner Resort Punta Skala je prémiovým místem zaměřeným hlavně na ty, kdo hledají středomořský únik a dech beroucí zážitky ušité na míru. Kdy jste třeba naposledy obědvali čerstvé ryby ve stínu prastarého olivovníku?

Mazlit se s teplou slanou vodou a nechat se unášet fascinujími výhledy na dobrou dvacítku ostrovů národního parku Kornati, to je specialitou dalšího Falkensteineru a to Hotelu Park Punat na ostrově Krk. Čas tam běží o něco pomaleji, takže se vám dovolená krásně prodlouží… A je vlastně jedno, zda se budete oddávat sladkému nicnedělání nebo prožívat vzrušující zážitky objevováním okolní malebné krajiny. Hotel má vlastní concierge, kde vám zarezervují nejen výlety na korbě džípu, či elektrokolech, ale třeba i plavbu podél pobřeží na kajacích či paddle boardech. Tak co, necháte se letos už zase nezapomenutelně rozmazlit oblíbeným Chorvatskem?

Velkou chorvatskou perspektivu slibují apartmány se službami v pohostinství na vzestupu, nový projekt prémiového bydlení na poloostrově Falkensteiner Punta Skala. Poptávka po servisovaných apartmánech je mimořádně silná. Pod vedením hvězdného architekta Borise Podreccy tu vybuduje FMTG do roku 2025 88 nových rezidencí Premium Living od 42 m² do 175 m². Zájemci se mohou na rozvoji projektu podílet prostřednictvím aktuální crowdfundingové kampaně probíhající v Rakousku.

Již dvacet let se skupina Falkensteiner zaměřuje na cestovní ruch, a to prostřednictvím produktu Premium Living, který je zaměřen na apartmány s obsluhou. Tyto apartmány jsou integrovány do infrastruktury hotelu Falkensteiner a nabízejí majitelům vybavení hotelu. Druhý domov s výhodami hotelu. „Zákazník se rozhoduje, kolik služeb chce,“ říká Otmar Michaeler, generální ředitel společnosti FMTG. „Naše celoroční apartmány Premium Living nabízejí ideální místo pro kombinaci práce a dovolené. Navíc s přibývajícím věkem jsme stále zdravější. Mnozí si chtějí užívat zdravá léta někde jinde, a přitom se stále cítit jako doma. Na druhou stranu pokud se rekreační objekt nevyužívá, můžete jej naším prostřednictvím pronajmout,“ dodává.

Tento přístup zamezuje prázdným nemovitostem a umožňuje majitelům apartmánů získat podíl na příjmech z pronájmu. Oblíbené byty zde nabízejí i atraktivní příležitost křížového financování. „Přibližně polovina našich investorů se rozhoduje pro výplatu úroků v poukázkách. Pak se z nich stávají hosté,“ vysvětluje Anne Aubrunnerová, výkonná ředitelka FMTG Invest, úspěšný koncept.

Více z rubriky Moře

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.