Sociální sítě
Nahoru

Dámské plátěnky – jak je stylovat?

Plátěnky zná dnes každý. Přestože jsou spojovány především s obuví pro teenagery, mají poměrně dlouhou a zajímavou historii. Dnes je s oblibou nosí všechny věkové kategorie. Jak dámské plátěnky stylizovat, aby vypadaly módně?

                   Dámské plátěnky – seznamte se stručně s jejich historií

Málokdo ví, jaká je skutečná historie populárních plátěnek. Jejich charakteristické pryžové podrážky se poprvé objevily na trhu v roce 1832. Tehdy se z tohoto materiálu vyráběly boty pro kriket a cyklistiku. Vše se změnilo až v roce 1890, kdy začal Joseph William Foster vyrábět tento typ obuvi v celosvětovém měřítku. Nebyl to však ještě ten typ plátěných tenisek, jak je známe dnes. Ty vznikly teprve v roce 1908. Vytvořil je M. Converse. Nosily je tehdejší basketbalové hvězdy. Plátěnky se rychle staly nepostradatelným prvkem pouliční módy. Každý teenager o nich snil. Postupem času přestaly být považovány za typickou sportovní obuv. Staly se každodenní obuví. Dnes se dámské plátěnky dokonce kombinují s elegantními kalhotami nebo romantickými šaty.

                   Dámské plátěnky a džíny

Mezi nestárnoucí klasiku patří outfit, kdy zvolíte jednoduché modré džíny, bílé tričko a na nohy si samozřejmě nazujete plátěnky. Trička mohou být univerzální a jednobarevná, tedy základní, nebo plná barev a potisků. Mohou být vypasované nebo v oversize variantě. Chcete-li trochu elegantnější model, přes tričko si oblékněte sako nebo černou koženou bundu. Pohodlná obuv https://modivo.cz/c/damske/obuv je ideální pro každodenní nošení. Vysoké i nízké dámské plátěnky a boyfriend džíny jsou velmi pohodlnou a módní kombinací, která se hodí na každý den.V případě, že nosíte skinny džíny, existují dvě možnosti: nohavice můžete zastrčit do vysokých plátěnek nebo je naopak vyhrnout a odhalit svá lýtka.

                   Bílé dámské plátěnky a šaty

Bílé dámské plátěnky jsou skvělým příkladem obuvi, která je nejen velmi pohodlná na nošení, ale také mimořádně univerzální. Nenahraditelné budou zejména v létě jako doplněk ke světlým šatům na ramínka. Budou se skvěle hodit k basic, jednobarevným i jednobarevným šatům. Celkový vzhled můžete zkombinovat nošením bílých plátěnek k bílým šatům. Velmi efektně však vypadají kontrastní dua, např. bílé dámské plátěnky Guess plus šaty v intenzivní červené, šťavnaté zelené nebo energické oranžové.

Opravdovou módní klasikou je výše zmíněná kombinace bílých tenisek s šaty ve stylu boho. Minimalistické plátěné tenisky fantasticky tónují a vyvažují vzorované, vzdušné šaty. Noste je s puntíkovanými, pruhovanými nebo leopardími vzory šatů. Pokud máte rádi ležérní look, obujte si bílé plátěné tenisky s jednoduchými tričkovými šaty. Na podzim se zvolte teplejší mikinové šaty. Ke košilovým šatům ladí dámské tenisky se zajímavým zdobením.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.