Domácí bar | 17.6.2024 | Jan Lidmaňský

Najděte svůj vysněný Gin & Tonik a řekněte mu své „ANO“

Gin & Tonik, známý jako „G&T“, je globálním fenoménem a stálicí snad v každém baru. Věděli jste ale, že i s jedním prémiovým ginem si můžete připravit hned několik variant osvěžujícího drinku? A to díky značce Fever-Tree. Nabídne širokou škálu těch nejlepších produktů, které svět prémiových toniků nabízí! Vydejte se s námi na cestu objevování chutí a vůní, díky kterým procestujete doslova celý svět.

Přestože drink Gin & Tonik patří na přípravu k těm jednodušším, nevyplatí se podcenit ani jednu z klíčových složek. A proto se držte hesla: „Když tři čtvrtiny vašeho drinku tvoří tonik, mixujte ten nejlepší!“. Přírodní toniky z těch nejlepších surovin nabídne britská značka Fever-Tree, která je průkopníkem kategorie prémiových toniků. To, že se jedná o opravdovou kvalitu rovněž potvrzuje hodnocení 50 nejlepších barů světa. V žebříčku odborného časopisu Drinks International se umístila již 10. rokem jako nejprodávanější i nejvíc trendy značka v kategorii nealkoholických mixérů.

Mexické hořké pomeranče i chinin z Konga
Cesta Fever-Tree začala před více než dvaceti lety, když se majitelé Charles Rolls a Tim Warrilow rozhodli vyrábět toniky z těch nejkvalitnějších ingrediencí z celého světa. Na výběru si dali pečlivě záležet, a proto vyrazili na patnáctiměsíční cestu po odlehlých částech zeměkoule s cílem najít ty nejlepší suroviny. Hledání nejkvalitnějšího chininu, který je esencí každého toniku, je zavedlo do Konga. Právě zde se nachází nejstarší plantáž s původním druhem chininovníku z Peru, odkud stromy cinchona pochází. To, že se jednalo o jeden z nejcennějších vývozních artiklů podporuje i fakt, že obsahuje 7x více chininu než jiné druhy. Mezi další zajímavé ingredience, se kterými se u produktů Fever-Tree setkáte, jsou například mexické hořké pomeranče, sicilské citrony či citronový tymián z francouzské Provence.

Najděte svůj match
Osvěžte se dokonalým spojením prémiových ginů a toniků a dopřejte si v létě dokonalé potěšení z kvalitního drinku. Bude to svěží chuť toniku Premium Indian Tonic, jemný středomořský tonik Mediterranean Tonic, bezinkový Elderflower Tonic či jemně nasládlý Raspberry & Rhubarb Tonic? Vybírat můžete hned z několika druhů.

Premium Indian Tonic je synonymem dokonalého propojení jemných chutí, ručně lisovaného oleje z mexických hořkých pomerančů, chininu nejvyšší kvality z konga a pramenité vody. Vyznačuje se osvěžující chutí a vůní, ideální například v kombinaci s francouzským řemeslným ginem Citadelle Jardin d’été, který je inspirován zahradou plnou květin, ovoce a čerstvých vůní u francouzského zámku Château de Bonbonnet. Letní verze prémiového drinku vás překvapí tóny cukrového melounu Charentais, celými citrony a kůrou citrusu yuzu. Stačí sklenici balonového tvaru naplnit ledem, přidat gin, tonik a ozdobit plátkem pomeranče.

Něco sladšího
Osvěžující tonik s ovocnými tóny, Raspberry & Rhubarb Tonic, v sobě snoubí přírodní extrakty ze sladké rebarbory z Anglie a šťavnatých malin ze Skotska. Jemnou chuť umocní snížený obsah konžského chininu. Nejlépe si ho vychutnáte ve spojení s Pink giny i giny typu London Dry. Ideální bude s francouzským řemeslným ginem Citadelle Rouge, který vyvažuje sladké a trpké tóny červeného ovoce, jež budou dráždit vaše chuťové pohárky. Zažijte pravou esenci přirozené chuti a dopřejte si jen to nejlepší, co svět ginů nabízí.

Jemný tonik s citrusovým ginem
Mediterranean Tonic vznikl spojením esenciálních olejů z květin, ovoce a bylin z Provensálska a Sicílie s velice kvalitním chininem z Konga. Výsledkem je delikátní květinový tonik, ideální pro párování s citrusovými a bylinnými giny, jako je Mermaid Zest Gin se svěžími tóny grapefruitu a jemného jalovce.

Bezinkové pohlazení
Elderflower Tonic obsahuje esenciální oleje z bezových květů z Anglie, které se sbírají po setmění, kdy nejvíc voní, a chinin z Konga. Jedná se o delikátní květinové variace na Indian Tonic. Hodí se k svěžím, květinovým ginům, ke kterým patří například gin Santa Ana, který je inspirovaný stejnojmenným legendárním filipínským kabaretem. Zaujme kombinací jemných květinových tónů a svěží tropické citrusové chuti i stylovou, na míru vyrobenou lahví ve stylu art deco.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz