Sociální sítě
Nahoru

Real Madrid v Praze. Tréninkový kemp nejslavnějšího fotbalového klubu světa začal v Braníku

Hala Madrid, hymna vítěze fotbalové Ligy mistrů, v podání Františka Zahradníčka, sólisty Národního divadla, zněla nad ránem nad fotbalovým areálem ABC Braník. Lehký vánek rozevlál bílé prapory s královskou korunou a na pražské trávě zahájil historicky první tréninkový kemp nejslavnější fotbalové značky světa Realu Madrid.

Pod vedením Julia Diase Paniega z madridské akademie a jeho osmi asistentů vyběhlo 76 dětí, kluků i holek od 7 do 12 let, rozdělených do čtyř družstev podle věku, do týdenní přípravy v duchu filozofie Realu Madrid. „Jsem velmi rád, že můžeme předat naše zkušenosti i tady v Česku. Věřím, že si účastníci kempu odnesou nezapomenutelné zážitky, které upevní jejich vztah nejen k Realu, ale především samotnému fotbalu,“ řekl.

„Jsem hrdý, že se nám je podařilo přivést i do Česka. Rozvíjíme tak naše odborné znalosti směrem k poskytování toho nejlepšího, co současný fotbal nabízí,“ dodal Tomáš Klečka ze společnosti Moderní fotbal, který se už deset let specializuje na fotbalové projekty zaměřené na rozvoj vzdělávání trenérů mládeže a trénink chlapců i dívek.

Nedávno pořádal fotbalové kempy Juventusu, na jaře se poprvé vydal s výpravou 21 dětí na tréninkový kemp přímo do madridské akademie RM City, což chystá zopakovat znovu v září. A v říjnu se odehraje další fotbalový kemp Realu Madridu v tréninkovém centru v Nymburce. Česko se tak stalo 27. zemí světa, kde se díky Fundación Real Madrid koná mládežnická „klinika“ v podobě příměstského tábora. Druhý červencový týden bude i ve slovenském Šamoríně.

A tak zatímco největší hvězdy Realu Madrid teď září na kontinentálních šampionátech Evropy i Ameriky, jejich možní nástupci možná poprvé navlékli dresy „bílého baletu“. Všichni účastníci kempu dostali kompletní dresy i se jmenovkami na zádech, denně až do pátku absolvují čtyři tréninky. Poté si odnesou spoustu zážitků, zkušeností, ale i osobní hodnocení trenéra Realu Madrid. Zázemí jim poskytl klub pražské 1.A třídy.

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.