Sociální sítě
Nahoru

Alex Israel zve na cestu plnou umění a barev do světa vůní Louis Vuitton

Od začátku své spolupráce s módním domem v roce 2019 sdílí Alex Israel, multimediální umělec současné umělecké scény, svou idealizovanou vizi Los Angeles prostřednictvím kolekce vůní Louis Vuitton Cologne. Jeho osobitý styl s charakteristickými živými barvami, inspirovaný kalifornským životním stylem, propůjčuje každé vůni originální duši.

Tento rok značka Louis Vuitton a Alex Israel představují novou kolekci vůní Cologne Perfumes, která vznikla ve vzájemné spolupráci. Tato kreace je jako jedinečná pozvánka na 3D procházku plnou obrazových vjemů po imaginárním bulváru v Los Angeles. Unikátní dílo s věrnými odkazy na typický styl města se jmenuje „Ocean BVLD“ a navazuje na Alexův výtvor z roku 2022 „Sunset Coast Drive“. Každá kolínská vůně, která je součástí této divoce kreativní pouliční scény, má podobu současné kalifornské architektury a odkazuje i na její barevnou paletu. V tomto originálním díle zachycuje umělec atmosféru západního pobřeží – svobodomyslné a vášnivé oblasti – a oslavuje popový vesmír kolekce Colognes. Vydejte se na cestu prosycenou vůněmi podél kalifornského pobřeží, plného světel, extravagance a jemnosti.

Dvoumetrová skulptura vyla vyrobená ve Francii a na její výrobě, trvající před 500 hodin, se podílelo 20 řemeslníků. Každičký detail tohoto imaginárního miniaturního města je pečlivě propracován a předvádí historické savoir-faire ikonického výrobce kufrů Louis Vuitton. Od střech, přes fasády až po palmové listy, každý prvek je ručně tvarován a sestaven, oslavujíc vzácné materiály módního domu, jako jsou kůže Taurillon, Taiga či přírodní béžová kůže. Tato pestrá a působivá skulptura v sobě pojí výjimečné vůně a řemeslné umění.

Alex Israel nabízí svou představu ideálního dne prostřednictvím vůní Cologne Perfumes. Cesta začíná u lázní Pacific Chill, prostoru věnovanému pohodě a vitalitě a odrážejícímu ducha této detoxikační vůně, inspirované uvolněným kalifornským přístupem. Tento parfém zachycuje energie přírody a povznáší smysly tóny černého rybízu, mrkvových semínek a aromatických bylin. Fasáda lázní, pokrytá bílou hovězí kůží s raženým vzorem Monogramu, ikonickým materiálem módního domu, odráží modrozelené gradientní barvy flakónu, symbolizující zelené kopce a modř moře a nebe podél jižního kalifornského pobřeží. Lázně Pacific Chill lákají k objevování nových horizontů a navozují pocit závanu svěžího vzduchu čelíce klidnému oceánu ve chvíli, kdy se město něžně probouzí pod jasnou oblohou.

Příjemný útěk z reality pokračuje v Surf Shopu On the Beach, v odkazu na surfové prkno, vytvořené Alexem Israelem při příležitosti uvedení kolekce Cologne. Vůně evokuje extázi slunce, rytmus moře a hřejivý pocit písku na kůži. Projevuje se prostřednictvím jiskrného yuzu, něžného neroli a písčitých nót aromatických bylin. S ohledem na flakón umělec odívá budovu do gradientních odstínů rudé a oranžové, které se mísí se světle modrou, připomínající barvy nebe nad Venice Beach. Kouzlo fasády podtrhují zlaté mosazné nýty Louis Vuitton. Toto místo je zhmotněním radosti z pobytu na pobřeží, volání otevřeného moře a pláže, kde rozstřikující se voda září v záplavě azurové a mění pohled na krajinu.

Na půli cesty se zastavíme v kině City of Stars, které oslavuje tuto večerní vůni – noční fantazii v srci města, které nikdy nespí. Kvintet jiskřivých citrusových plodů – citronu, krvavého pomeranče, červené mandarinky, bergamotu a limetky – se prolíná s květem tahitské gardénie. Hřejivost vůni dodává santalové dřevo, pudrovitý základ s pižmem evokuje vášeň trvající až do úsvitu. Vintage budovu, inspirovanou 50. léty, s ikonickými neónovými světly a detaily Monogramu LV na fasádě, zdobí popové barvy. Ty odkazují na jedinečnou atmosféru noci v Los Angeles, kdy zapadající slunce předává vládu světlům města a světelným paprskům, protínajícím oblohu.

Alex Israel nás zve na odbočku do restaurace California Dream, do místa, které prodlužuje tento dokonalý den. Zde můžete pozorovat příchod noci a vychutnávat si barvy západu slunce, kdy nebe mění barvu na růžovou a temně modrou. Toto zastavení oslavuje vůni, v níž se mísí mandarinka s hřejivým a vzdušným ambrettem. Jak padá noc, vanilkový benzoin zahaluje pokožku jemným závojem a dává prostor melodii noci. Vchod do restaurace lemují keře zdobené listy Monogramu. Barvy místa jsou inspirované gradientními tóny flakónu, na scénu vstupují odstíny růžové a modré, střecha je pokryta růžovou hovězinou. Toto útočiště je jako oáza nekonečných vzpomínek a odpočinku v blažené atmosféře léta. Perspektiva plná možností posouvá náš zrak až k okrajům nekonečného horizontu.

Abychom tento výlet stylově zakončili, na závěr se ponoříme do oceánu smyslů, kterému se nic nevyrovná. Plážová záchranářská stanice v odstínech modré – Afternoon Swim – nám dává příležitost představit si dechberoucí výhled na Pacifik a pocítit energii vln. Tato vůně ztělesňuje záplavu svěžesti, kterou přináší bergamot, dávající prostor vlně potěšení v hlubokém mandarinkovém tónu. Zvláštní péče byla věnována střeše z modré hovězí usně Taiga, na jejímž vrcholu vlaje vlajka s logem LV, a písku, který přestavuje polostařená přírodní béžová kůže, ikonický materiál módního domu. Tato typická věž na pláži Malibu uzavírá hravou promenádu po bulváru vůní Colognes a přináší nám poslední možnost vychutnat si věčné léto.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz