Sociální sítě
Nahoru

Zažijte dovolenou snů na Mauriciu, nově přímým letem z Ostravy a Brna

Mauricius, rajská zahrada lemovaná bílými plážemi a zelenými horami s výhledem na úchvatný Indický oceán, je skutečným nebem na zemi. Ať už plánujete útěk od zimních plískanic nebo chcete strávit podzimní či jarní prázdniny v teple, tento ostrov vás nezklame.

Díky přímým letům z regionálních letišť v Brně a Ostravě je nyní cesta na Mauricius pohodlnější než kdy dříve. Vydejte se na cestu a objevte tento tropický klenot snadněji, než si dokážete představit.

Mauricius je mnohými často vnímán jako líbánková destinace a není se čemu divit. Jeho nádherné tyrkysové moře a úchvatné bílé písčité pláže lákají tisíce zamilovaných z celého světa. Nabídne ale mnohem víc než jen romantiku na pláži. Vnitrozemí ostrova totiž ukrývá skutečný ráj bohaté tropické vegetace v čele s ikonickou horou Le Morne Brabant. „Pokud patříte k aktivním cestovatelům a relax na pláži rádi kombinujete s dobrodružstvím, věřte, že vás Mauricius svou dokonalou harmonií barev

a přírodních krás doslova uchvátí,“ říká Jiřina Ekrt Jirušková, tisková mluvčí cestovní agentury Invia s tím, že Mauricius je nyní pro české cestovatele ještě dostupnější. A to díky přímým letům z regionálních letišť. „Cestovatelé se už nemusí obávat jazykové bariéry ani náročných přestupů na mezinárodních letištích. Pro letošní rok je totiž cestování ještě komfortnější a bez starostí, a to díky přímým letům z Ostravy a Brna,“ dodává k novince Jiřina Ekrt Jirušková.

Jednou z největších výhod Mauricia je jeho podnebí, které láká k návštěvě ostrova v průběhu celého roku. „Nejlepší doba pro návštěvu je od září do prosince nebo od dubna do června, kdy se vyhnete vrcholům obou ročních období. V únoru můžete očekávat více srážek, zatímco v červenci jsou ideální podmínky pro kitesurfing díky silnému větru,“ doporučuje Jiřina Ekrt Jirušková. Západní a severní části ostrova jsou teplejší a chráněné před větrem, což z nich činí ideální místa pro pobyt. Pokud máte rádi klid a přírodu, jih ostrova vás okouzlí svou divokou krásou a méně turisticky rušným prostředím.

Ubytování na Mauriciu vybírejte podle toho, co od své dovolené očekáváte. Severní část ostrova je turisticky nejrušnější a nabízí mnoho lagun a chráněných zátok s příjemnou teplotou vody po celý rok. Nejpopulárnější pláže zde jsou Péreybère a Mont Choisy. Na východním pobřeží najdete dlouhé písečné pláže, které jsou v zimě o něco větrnější. „Pokud hledáte krásnou přírodu a klid, jižní část ostrova je pro vás to pravé. Západní pobřeží zase zaujme živým městečkem Flic en Flac a dlouhou pláží, odkud můžete obdivovat západy slunce nad oceánem,“ dodává Jirušková s tím, že milovníci vodních sportů se mohou vypravit do oblasti Le Morne, která nabízí ideální podmínky pro kitesurfing, a zároveň krásné pláže s pozvolným vstupem do moře, které jsou vhodné i pro rodiny s dětmi.

Při návštěvě Mauricia rozhodně nevynechejte procházku botanickou zahradou Pamplemousses, která okouzlí svými exotickými rostlinami a jezírkem s obřími lekníny. Vydejte se také do oblasti Chamarel, kde vás uchvátí Sedmibarevná země a Chamarelský vodopád, nejvyšší na ostrově. Pro milovníky historie a přírody je povinností výstup na horu Le Morne Brabant, zapsanou na seznamu UNESCO, nebo trek v národním parku Black River Gorges s dechberoucími výhledy. Nezapomeňte na plavbu

s pozorováním delfínů v zátoce Tamarin a výlet na korálový ostrůvek Ile aux Aigrettes.

Více z rubriky Ostrovy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz