Sociální sítě
Nahoru

Garmin Fenix 8 opět posouvá laťku sportovních hodinek

Dlouho očekávaná událost na trhu chytrých hodinek je zde. Garmin spustil prodej nové modelové řady Fenix 8, která redefinuje pojem pro multisportovni chytré hodinky.

Garmin Fenix 8 zaujmou novým AMOLED displejem, na který jsme byli zvyklí u řady EPIX. Displej nabízí ostré barvy a vynikající čitelnost i za horších světelných podmínek. Kdo preferuje transflektivni displej, stejně jak u předchozí řady Fenix 7, má k dispozici i tuto možnost a to u modelů Fenix 8 Solar, které disponují dobíjením baterie ze slunce.

Výdrž baterie je další aspekt, který nové “osmičky” posouvá na další úroveň. V případě verze Solar, ve srovnání s modelem Fenix 7, se jedná o výdrž baterie v řádech vyšších jednotek dnů a desítek hodin vyšší. Data pro srovnání si můžete přečíst v recenzi Fenix 8.

Další novinkou je možnost telefonování a hlasového ovládání, kterou u předchozích modelů nenalezneme. Jedná se o další krok ještě k větší univerzálnosti hodinek.

Z pohledu designu nabízí Fenix 8 pestrou paletu barevných kombinací. Prospěla i úprava lunety, která je mírně zúžená a dá tak vyniknout displeji. Velikost pouzdra začíná na 43 mm, které je určeno primárně pro ženy. Dále nalezneme v nabídce velikost 47 mm a 51 mm. Ty budou volit spíše muži. Levnější modely disponují tvrzeným sklem Gorilla Glass, dražší pak vysoce odolným safírovým sklíčkem.

V Brněnském showroomu Garmin v Olympii je připraveno několik kusů Fenix 8, které jsou k dispozici k vyzkoušení. Vzhledem k enormnímu zájmu o novinku momentálně není možné hodinky přímo zakoupit, ale je možné učinit předobjednávku. Garmin Brno, značkový prodejce kompletního sortimentu Garmin, odhaduje dobu dodání na zhruba 10 dní.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz