Sociální sítě
Nahoru

Lukáš Jabůrek představuje svou nejnovější kolekci květinových váz Opulent

Unikátní série váz inspirovaná krásou a rozmanitostí svatebních kytic, oslavuje nejen kouzlo květin, ale i mistrovství tradičního sklářského řemesla, jeho zručnost, trpělivost a kreativitu. Širokou škálou barev současně odkazuje na jedinečnou paletu barevné skloviny sklárny Ajeto, pro kterou byla vytvořena.

Každá váza z nové kolekce Opulent je výsledkem pečlivé ruční práce mistrů sklářů a mnoha hodin na huti, kde sklo tvarují v extrémních teplotách. Proces zahrnuje formování a kombinování barev skla za tepla, každý lísteček a květina se modelují zvlášť, což vyžaduje mimořádnou dovednost, trpělivost i smysl pro detail, protože klíčový čas pro zpracování je velmi omezený. Tímto způsobem vznikají jedinečné kusy, unikáty, které se proměňují v umělecké sochy a stávají se výraznými dominantami každého interiéru,“ vysvětluje talentovaný sklářský designér Lukáš Jabůrek, který je osobně přítomen u vzorování a foukání každého kusu vázy, výběru barvy a její konečné úpravy.

Cílem naší spolupráce bylo vytvořit kolekci, která by nejlépe reprezentovala nejen širokou škálu barevné skloviny, ale i sklářské umění, kterým naši mistři oplývají. Zpracování ornamentálního a živého vzoru skýtá mnoho možností zpracování – je to oslava krásy tradice a radosti z řemesla,“ říká David Ševčík, ředitel sklárny Ajeto. „Každá váza z kolekce Opulent, kterou Lukáš osobně navrhuje a fouká, je ztělesněním barvy, světla a struktury, a zároveň nese svůj vlastní příběh a charakter,“ dodává.

Limitovaná série váz Opulent od Ajeto je charakteristická svou barevností a rozmanitostí. Nabízí devět barevných variant ve výšce 37 cm, přičemž každá barva odráží jedinečnou paletu skloviny, typickou pro sklárnu Ajeto. Každá váza je originálem, unikátem signovaným autorem, a lze jej vyrobit i na zakázku, aby dokonale ladila s interiérem.

Vázy z kolekce Opulent budou představeny na nadcházejícím 11. ročníku Czech Design Weeku 5.9.-8.9. v Galerii Mánes, kde návštěvníci budou mít příležitost obdivovat nejen jejich krásu a výrazné barevné kombinace, ale i sklářskou dovednost a tradici, kterou každá váza ztělesňuje.

Květinové vázy ze sklárny Ajeto nejsou jen estetickými doplňky do interiéru nebo vašeho domova; jsou to umělecká díla, která oslavují květiny a sklářské umění. Každá prodaná váza z kolekce Opulent je vyjádřením radosti z barev a vášní pro kreativitu a detail, což přináší do každodenního života výjimečný prvek krásy a řemeslného mistrovství.

Více z rubriky Decor

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz