Restaurace | 28.7.2025 | Jan Pešek

Živá chuť Asie, evropská preciznost a holešovický charakter

Jsou restaurace, kam si jdete jen dát jídlo. A pak jsou místa jako PRU58 – prostor, kde jídlo komunikuje, inspiruje a spojuje. V industriálních Holešovicích, mezi kreativní energií bývalých továren a současného umění, se rodí kuchyně, která má jasný rukopis, ale nebojí se překvapovat.

Nové večerní menu, které PRU58 právě představilo, je manifestem této filozofie. Nestaví na efektech ani přehnané složitosti – místo toho nabízí čistotu surovin, precizní techniku a hluboké porozumění chuti. Každý chod tu stojí sám za sebe, ale zároveň dokonale zapadá do celku, který reflektuje pět elementů – sůl, kyselost, koření, texturu a vášeň.

Grilovaná chobotnice nebo wagyu z Kagoshimy
Z moře přichází jeden z vrcholů večera – bbq chobotnice s krevetou, podávaná s kambodžskou omáčkou, křupavým krekrem a černou rýží. Na opačném konci spektra pak najdete Wagyu z Kagoshimy A5, jeden z nejdelikátnějších steaků světa – připravený tak, že se vám doslova rozplyne na jazyku.

Gyoza v hlavní roli
Knedlíčky v PRU58 nejsou jen na okraj menu – jsou jeho srdcem. Vyzkoušejte kachní gyozu s tamarindem či s trhaným kolenem a sambalem, nebo odvážnější verzi s unagi. Každý kousek je ručně tvarovaný, přesně napařený a doplněný o pečlivě volené omáčky. V nabídce najdete i Mandu s krevetami a bůčkem nebo klasické Siu Mai.

Hamachi, Tacos i LaLot: autentičnost bez přetvářky
Z méně známých, ale o to zajímavějších surovin zaujme hamachi, bílá ryba s delikátní strukturou a lehce fermentovanou omáčkou.

Z vietnamské ulice se na talíř dostává Cha LaLot – listy plněné pepřovým vepřovým, s espumou z karamelizované brambory. A pokud máte chuť na něco hravějšího? Pra Koong Tacos s krevetami, citrusy a vanilkou přinášejí svěží fúzi bez zbytečných efektů – jen čistá radost z chutí.

Bůček a jelen: evropská surovina, asijský rukopis
Bůček „88“ s křupavou bazalkou, kimchi z okurky a mo yang omáčkou je dokonalým příkladem toho, jak PRU58 zachází se surovinou – pomalu, s citem a se špetkou rebelie. Novinkou je i jelen Sika marinovaný shiokoji s celerovým pyré, karamelizovaným misem, oříšky a houbovým prachem. Chod, který kombinuje českou zvěřinu s japonským umem.

Dezert Matcha & ovoce uzavírá menu v lehkém, ale důmyslném tónu – mascarpone, smetana, sníh, žloutky, piškot a mandlovice tvoří harmonii, která dokonale zakončí večer.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz