Restaurace | 7.8.2025 | Jan Pešek

KATCHI restaurant & cocktail bar: Pražský podnik, který přepisuje pravidla moderní gastronomie

Na pražské gastro scéně se právě otevřelo místo, které nemá v Česku obdoby. KATCHI restaurant spojuje výstřední interiér, suverénní kuchyni a chuťový zážitek, na který se nezapomíná. Zatímco jiné podniky se drží stylu, Katchi tvoří atmosféru. Nabízí moderní twist, pět elementů chuti a show, která se odehrává na talíři i v prostoru.

Za konceptem stojí podnikatel Štěpán Návrat, který je známý svým citem pro výjimečnost, detail a odvahu dělat věci jinak. Do čela kuchyně postavil výraznou osobnost současné české gastronomie – Sierru Holanovou, vítězku první české řady Hell’s Kitchen. Jejich propojení dalo vzniknout místu, kde moderní kuchyně dostává zcela nový rozměr.

Sierra Holanová je Američanka s českým srdcem. Do Prahy se přestěhovala ve dvanácti letech a přes jazykové i kulturní bariéry si našla vlastní cestu – do kuchyně. Profesionálnímu vaření se věnuje teprve šest let, ale už si stihla získat respekt celé gastro scény. V roce 2025 zvítězila v soutěži Hell’s Kitchen Česko, kde zaujala nejen svou kreativitou, ale i osobností. Do této chvíle působila v týmu Radka Kašpárka ve 420.

V Katchi teď Sierra naplno rozvíjí svůj rukopis – drzý, energický, ale přitom precizní. Její kuchyně staví na pěti elementech: Salt. Acid. Spice. Texture. Passion. Každý chod je kombinací emocí, surovin a kontrastů. Každý večer pod jejím vedením je ojedinělý.

Zapomeňte na klasiku. Tady se jídlo mění ve scénu. Z menu lze vyčíst odvahu i humor:
Rajče & Meloun – pocta svěžesti v podobě hravých textur rajčat a melounů, provoněných yuzu a jasmínem, s lehkým nádechem thajské bazalky a jemnou burrata perlou.

Kachna & Celer – křehká pekingská kachna zasazená do křupavé kukuřičné tartaletky, doplněná jemnými nuancemi celeru v několika texturách.

Chobotnice & Papája – dokonale připravená chobotnice v objetí mrkvového pyré s koriandrem, osvěžená nakládanou papájou a zakončená sladko-pikantní omáčkou „18“.

Arancini – zlatavě smažené rizotové koule s fermentovanou pikantní kimchi omáčkou, doplněné gelem ze zázvoru, thajským chilli a kroutícími se vločkami katsuobushi.

Kukuřice Elote & Tom Kha – grilovaná kukuřice ve spojení s lehounkou espumou z thajské polévky tom kha, křupavými pastinákovými chipsy, lískovými ořechy a kořením tajínem, který dodává nečekanou jiskru.… a to jsme na začátku. Nutno zmínit Wagyu steak A5 Kagoshima, delikatesa hodná gurmánů.

Katchi se nesnaží být „fine dining“ – ale je výjimečné. Servíruje wow momenty. Chuť i forma mají drive. A dezert může být twist na věneček s fazolovým i vanilkovým krémem, křupavým griliášem, kardamomem a slaným karamelem. Proč ne?

Interiér Katchi je záměrně „too much“. Kombinuje skla, textury, ostrá světla, klubovou atmosféru a avantgardní strop. Design je postaven tak, aby hosty vytrhl z běžného rytmu – stejně jako menu. Večer se prostor mění. Hudba zrychluje. A najednou se ocitáte v baru, kde vám místo klasického koktejlu přistane green kafír negroni nebo angreštový sorbet s proseccem.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz