Restaurace | 25.9.2025 | Jan Pešek

Moravská kuchyně, zvěřina a barvy podzimu: Restaurace ZEM odhaluje podzimní gastronomický kalendář

Restaurace ZEM, kulinární srdce lifestylového hotelu Andaz Prague, představuje sérii podzimních brunchů a pop-up večeři s hostujícím šéfkuchařem. Hosté se mohou těšit na jedinečné večery inspirované zvěřinou, poctu moravské kuchyni i barvám a vůním podzimu.

Moravský brunch – 28. září
Září patří Moravě. Brunch inspirovaný regionální kuchyní a mladými víny nabídne moderní interpretace klasických receptů od domácí škvarkové pomazánky, přes zauzeného pstruha s křenovou pěnou, až po tradiční valašskou kyselicu v podobě jemného consommé. Finální tečku obstará knedlík plněný švestkami s makovou zmrzlinou nebo výběr moravských sýrů. Každý chod doplní pečlivě zvolená moravská vína. Tento brunch je poctou jedné z nejvýznamnějších vinařských oblastí a jejím autentickým chutím, přetaveným do současné podoby s nápaditostí a elegancí restaurace ZEM.

Four Hands Dinner ZEM x Deer Restaurant – 22. října
Ve středu 22. října se restaurace ZEM stane dějištěm výjimečného pop-upu Four Hands Dinner, kde šéfkuchař Libor Kristofčák spojí své umění s Lubomírem Dolejšem z Deer Restaurant. Pětichodové menu věnované zvěřině nabídne hostům doslova cestu podzimním lesem. Začne se carpacciem z opečené jelení panenky doplněným macerovanou dýní Hokkaido s vanilkou, rybízovým gelem a nakládanými liškami.

V hlavních chodech zazáří pečená kostka kančího stehna na šípkové omáčce s tyrolským knedlíkem, topinamburovým pyré a chipsy z pancetty, dále jelení medailon v bylinkové krustě s celerovo-jablečným pyré a omáčkou Bordelaise s ostružinami. Vrcholem bude kombinace jelení panenky a Wagyu, doplněná bramborovým diamantem, kaštanovou espumou a černým lanýžem. Sladkou tečkou se stane poetický dezert „Lesní mýtina“, který tvoří pěna z lesních plodů, čokoládové parohy, jedlá zemina a rakytníkový gel.

Brunch v barvách podzimu – 26. října
Podzimní brunch v ZEM přináší chuť i vizuální paletu sezóny. Fermentované a nakládané plody, zvěřina se šípkovou omáčkou či dýňový cheesecake s nakládaným zázvorem tvoří menu, které oslavuje hloubku a hřejivou harmonii podzimních chutí. Inspirací jsou barvy spadaného listí a pomalé proměny přírody, které se odrážejí nejen na talíři, ale i v atmosféře celého prostoru.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz