Zasněžená Praha ozářená světlem petrolejek působí tajuplně. Na Štědrý večer a poslední den roku se setkávají dva světy, minulost se současností a přítomnost s budoucností a čas přestává existovat, protože se stává magickým okamžikem. Prožijte ho všemi smysly v restauraci nad Vltavou, v srdci staré Prahy a se světovými lahůdkami.

Kampa působí tajuplně po celý rok, avšak během adventního času obzvlášť. A restaurace Kampa Park do magické atmosféry přirozeně zapadá. Z elegantního interiéru v tlumených barvách si užíváte výhled na Vltavu, na Karlův most a Staré Město.
Večeřet můžete také na vnitřní terase nad vodou nebo na Benátském balkonu s výhledem na Čertovku. Sklenka šampaňského pod hvězdami a s nasvícenou Prahou kolem je přesně tím momentem, na který si rádi vzpomenete. A pak samozřejmě i na výjimečné slavnostní menu.

Štědrý den v Kampa Parku
Na oblíbenou prvorepublikovou tradici navazuje šéfkuchař Marek Raditsch. V poledne podává achátové šneky. Se sklenkou šampaňského či crémantu jsou přesně tím pravým slavnostním, a přesto lehkým a tradičním obědem.

Štědrovečerní večeře naopak reprezentuje bohatství chutí z celého světa. Soustředí se především na ryby, jak se na Štědrý večer očekává. Na tříchodové menu vás naladí amuse bouche s bio kaviárem ze pstruha s citronovým crème fraîche a marinovanou ředkví. Následuje carpaccio z mušlí sv. Jakuba s italským černým zimním lanýžem, který je momentálně na vrcholu sezony. Hnědé máslo dodává jemným mušlím s výrazným lanýžem harmonii.

Jako hlavní rybí chod korunuje večeři pečená treska se zeleným chřestem a koprovým beurre blanc. Kdo rybu nemusí, ocení telecí svíčkovou s bramborovou terinou, špenátem a s omáčkou Bordelaise. Silná omáčka z červeného vína nádherně doprovází jemné, a přesto chuťově plné telecí maso. Sladkou tečku zajistí křehké a nadýchané Mille Feuille s vanilkovým krémem a malinami. Každý chod doprovází pečlivě vybrané víno. Cena menu je 3 650 Kč, vinné párování stojí 1 950 Kč.
Oslava konce roku
Silvestrovský večer patří mezi nejslavnostnější okamžiky roku. Každý přechod roku korunuje oslava a slavnostní hostina. Tu silvestrovskou vyladil šéfkuchař Marek Raditsch se svým týmem do posledního detailu.

Každý ze sedmi chodů v sobě kombinuje sezonní suroviny s výjimečnými ingrediencemi z celého světa. Například telecí tatarák zdobí houby shiitake a kaviár ze síha severského. Plátky modroploutvého tuňáka doplňuje pomerančový chilli dresink. Markův oblíbený halibut se představuje s květákovým pyré a omáčkou z langustýn a kafírových listů. Nechybí ani stálice menu avokádový timbál s rajčaty, koriandrem, jalapeños, chilli dresinkem a s křupavou pohankou, který v sobě spojuje nasládlost rajčat, jemnost avokáda a pikantní tóny papriček.

A jako hvězda večera přichází hovězí svíčková „Rossini“ s foie gras, černými lanýži a s bramborovým pavé. Slast prodlouží čokoládový dortík s vanilkovým crème fraîche a slaným marakujovým karamelem. Zkrátka nepřijdou ani vegetariáni. Na výjimečný večer se naladí šlehanou ricottou se zeleným hráškem a citrónovým gelem.

Užijí si již zmíněný avokádový timbál a baby buvolí mozzarellu se zeleninovou caponatou, bazalkovým olejem a s vyzrálým balsamikem. Hlavní chod představují křupavé hasselback brambory s pošírovaným vajíčkem a crème fraîche omáčkou s koprem a rizoto s italskými zimními černými lanýži a parmazánem. Dezert si užijí všichni stejný a mohou odpočítávat poslední minuty a s radostí vstoupit do nového roku 2026. Silvestrovské menu stojí 7 450 Kč, vinné párování 3 650 Kč.