Když na ryby, tak do Třeboně. A kdy jindy, než v čase vánočním! Pokud milujete dobroty vykouzlené z českých ryb, máme pro vás jedinečný tip. Restaurace třeboňského hotelu Zlatá hvězda pod taktovkou zkušeného šéfkuchaře Adama Furthnera nabízí spoustu unikátních rybích specialit.

Mezi největší hity patří předkrm v podobě tataráku z kapra uzeného ve vlastní udírně, který je podáván s emulzí z řasy chlorelly a chlebovými chipsy. Jako hlavní chod šéfkuchař doporučuje rybí mísu z ryb z místních sádek. Je určená pro dvě osoby a hosté na talíři najdou nejen vyhlášené sumčí hranolky, ale také třeboňského candáta, jenž má pověst nejlahodnější sladkovodní ryby. K rybí míse se podává farmářská zelenina s brambory a omáčka z pečených paprik.

Pokud hledáte výjimečné kulinářské zážitky, máte letos jedinečnou šanci. Šéfkuchař se nechal inspirovat místním archivem a podle starého rybářského receptu připravil na letošní adventní menu zapékané kapří mlíčí s cibulkou a česnekem, podávané s rozpečeným domácím cibulovým chlebem. Další specialitou předvánočního menu jsou pak uzená líčka z candáta na kmíně s křenovou omáčkou.
Oblíbený je také kapří filet s farmářskou zeleninou a opečenými brambory, konfitovaným česnekem a omáčkou se zauzených pečených paprik. Potěší i uzený pstruh s medovo hořčičnou omáčkou s koprem. Všechny ryby, se kterými šéfkuchař pracuje, jsou absolutně čerstvé, díky čemuž si můžete užít jejich jemnou a svěží chuť.
