Hotely | 1.12.2025 | Marek Zelený

Vánoční hostina v Třeboni

Když na ryby, tak do Třeboně. A kdy jindy, než v čase vánočním! Pokud milujete dobroty vykouzlené z českých ryb, máme pro vás jedinečný tip. Restaurace třeboňského hotelu Zlatá hvězda pod taktovkou zkušeného šéfkuchaře Adama Furthnera nabízí spoustu unikátních rybích specialit.

Mezi největší hity patří předkrm v podobě tataráku z kapra uzeného ve vlastní udírně, který je podáván s emulzí z řasy chlorelly a chlebovými chipsy. Jako hlavní chod šéfkuchař doporučuje rybí mísu z ryb z místních sádek. Je určená pro dvě osoby a hosté na talíři najdou nejen vyhlášené sumčí hranolky, ale také třeboňského candáta, jenž má pověst nejlahodnější sladkovodní ryby. K rybí míse se podává farmářská zelenina s brambory a omáčka z pečených paprik.

Pokud hledáte výjimečné kulinářské zážitky, máte letos jedinečnou šanci. Šéfkuchař se nechal inspirovat místním archivem a podle starého rybářského receptu připravil na letošní adventní menu zapékané kapří mlíčí s cibulkou a česnekem, podávané s rozpečeným domácím cibulovým chlebem. Další specialitou předvánočního menu jsou pak uzená líčka z candáta na kmíně s křenovou omáčkou.

Hotel Zlatá Hvìzda Tøeboò 2025-07
Libor Svacek; box@fotosvacek.cz;

Oblíbený je také kapří filet s farmářskou zeleninou a opečenými brambory, konfitovaným česnekem a omáčkou se zauzených pečených paprik. Potěší i uzený pstruh s medovo hořčičnou omáčkou s koprem. Všechny ryby, se kterými šéfkuchař pracuje, jsou absolutně čerstvé, díky čemuž si můžete užít jejich jemnou a svěží chuť.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz