Sociální sítě
Nahoru

Všestranný Land Rover Discovery Sport s neobyčejným designem

Značka Land Rover odhalila nový vlajkový model Discovery Sport. Jedná se o jedno z nejvšestrannějších prémiových kompaktních SUV v segmentu luxusních vozů. Model se stává i prvním zástupcem nové řady Discovery. V Land Roveru Discovery Sport je poprvé použit Head-Up-Display (HUD). Tato vyspělá laserová technologie promítá důležité jízdní údaje včetně rychlosti, zařazeného převodového stupně a pokynů satelitní navigace do oblasti na čelním skle v zorném poli řidiče. Head-Up-Display poskytuje řidiči bezpečný přístup k informacím, aniž by musel spouštět oči ze silnice.

Zákazníci si mohou vybrat z několika typů motorů. Zážehové varianty využívají celohliníkový motor Si4 o objemu 2,0 litrů s výkonem 240 koní a přímým vstřikováním paliva. Další možností může být diesel o objemu 2,2 litru, který je k dispozici ve specifikaci TD4 o výkonu 150 koní nebo SD4 o výkonu 190 koní. Motory TD4 a SD4 nabízí stejný točivý moment 420 Nm a řidiči mohou počítat se spotřebou paliva kolem 5,6 l/100 km. Během roku 2015 bude uveden vznětový motor ED4 s emisemi CO2 pouhých 119 g/km* a nižší spotřebou paliva. Model Discovery Sport je vybaven celou řadou technologií, mezi které patří víceprvková zadní náprava nové generace, vyspělá technologie airbagu pro chodce, zcela nový multimediální systém s osmipalcovým dotykovým displejem a moderní, vysoce pevná karoserie z oceli a odlehčeného hliníku.

Nabízí se tří různé systémy pohonu. K dispozici je pohon dvou kol, stálý pohon čtyř kol nebo systém Active Driveline. Systém Active Driveline přepíná mezi pohonem dvou a čtyř kol. To zaručuje kombinaci skvělé agility na silnici, schopností v terénu a celkové hospodárnosti. Geometrie karoserie modelu Discovery Sport byla pochopitelně optimalizována i pro ten nejdrsnější terén. Nabízí vysokou světlou výšku, nájezdový i přechodový úhel a schopnost brodění vodou do hloubky 600 mm.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.