Sociální sítě
Nahoru

Longines s chronografem pro lyžaře

U příležitosti zahájení nové sezóny 2014/2015 v alpském lyžování představila švýcarská společnost Longines svůj nový model, který dokáže stopovat čas s přesností na setinu sekundy. Jde o model Conquest 1/100th Alpine Skiing s cenovkou 32 700 Kč. Tento je skutečnou oslavou dlouhé tradice výroby časoměřičů pro závody v alpském lyžování. Chronograf z oceli splňuje nejvyšší požadavky na přesnost vyžadované tímto druhem sportu. Společnost Longines zajišťuje časomíru při sportovních událostech již od roku 1878. Před několika týdny uvedla na trh novou řadu chronografů, které byly speciálně vyvinuté pro pro měření času ve sportech, ve kterých je nezbytné měřit čas s maximální přesností. Hodinky z řady Conquest 1/100th plně odpovídají potřebám atletů, sportovních profesionálů a mimo jiné i sportovních fanoušků, protože umožňují měřit čas v mnoha mezičasech a mají intuitivní analogový display, který ukazuje čas pomocí zvláštní ručky, a to s přesností na setinu sekundy. Tyto vysoké časoměrné charakteristiky jsou možné díky nejnovější generaci quartzových hodinových strojků, které výhradně pro společnost Longines vyvíjí společnost ETA.

Společnost Longines nabídla poprvé své hodinky pro časomíru během závodů v alpském lyžování v Chamonix v roce 1933. Od té doby společnost Longines neustále překonává hranice možností v časomíře a snaží se svými modely splňovat stale se zvyšující požadavky na časomíru při závodech v alpském lyžování. Každá nová inovace umožňuje závodníkům v alpském lyžování znovu a znovu obdivovat míru přesnosti, která nebyla ještě dosud překonána. Společnost Longines vždy usilovala o nové inovace. Každou další inovací společnost Longines překonává dosud stanovené hranice časomíry. Dnes u příležitosti zahájení nové lyžařské sezóny 2014/2015 společnost Longines představuje hodinky s novými technologickými inovacemi. Jde o model s černým číselníkem, Conquest 1/100th Alpine Skiing, který patří do modelové řady Conquest 1/100th. Walter von Känel, Prezident společnosti Longines, uvádí: „Společnost Longines již přes 80 let sdílí emoce a dobrodružství spolu se závodníky v alpském lyžování. Stačí zmínit Kitzbühel, kde v roce 1978 rakouský lyžař Josef Walcher a Sepp Ferstl z Německa projeli vyrovnaně na setinu sekundy cílovou páskou slavného Streif sjezdu. Společnost Longines zaznamenala tento výkon díky své přesné časomíře. Jsme pyšní na to, že přispíváme k rozvoji nových technologií, které se používají v této disciplíně. Všechno začalo v roce 1948 s modelem Chronoson Longines. Potom se v roce 1956 přešlo k modelu prvního quartzového chronografu a dnes před sebou máme model chronografu Conquest 1/100th Alpine Skiing!“

Tento chronograf je speciálně určený pro sportovní profesionály a nadšence alpského lyžování, kteří chtějí mít hodinky schopné měřit mezičasy na setinu sekundy od branky k brance, od startovní čáry po konečnou cílovou pásku. Pro lyžaře, kteří se řítí ve sjezdu obrovskou rychlostí, je čas zásadní veličinou, kterou je třeba mít pod kontrolou, pokud se chtějí stat legendou a zapsat se do historie tohoto sportu.

Aby mohla společnost Longines splnit zásadní požadavek na maximální přesnost svých hodinek, vyvinula nový a jedinečný quartzový hodinový strojek L440. Tento strojek obsahuje mikrokontrolní součást s bleskovou pamětí, která umožňuje to, že se hodinky mohou ihned resetovat a rozdělit časy tak, aby tyto časy mohly být zaznamenány. Hodinky mají průměr 41mm. Model ze světlé oceli má černý číselník, který ukazuje hodiny a minuty. Vteřinová ručka je na pozici 6 hodin. Hodinky mají datumovku a další chronografické funkce jako jsou centrální vteřinová ručka, 30 minutový čítač na pozici 2 hodin a 12 hodinový čítač na pozici 10 hodin. Chlouba tohoto modelu, červená ručka, která ukazuje čas s přesností na setinu sekundy, je umístěná do středu. Model hodinek má ocelový náramek a trojitou bezpečnostní otvírací sponu.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.