Sociální sítě
Nahoru

Ples jako Brno expanduje do Prahy

Ve výjimečný den 29. 2. 2020 se odehraje výjimečná událost – Ples v Rudolfinu. Zúčastní se jej více než 450 vzácných hostů, mezi nimi Olga Menzelová, Zlata Adamovská, Pavlína Němcová nebo Martin Dejdar. Chybět samozřejmě nemohou zakladatelky nadací Taťána Gregor Brzobohatá a Barbora Nesvadbová. Hudební program se ponese v klasickém duchu, vystoupí ale také hvězdy pop music kapela Chinaski nebo slovenská zpěvačka Kristína. Vrcholem večera bude charitativní dražba. Dražitelé budou moci získat exkluzivní focení s Janem Saudkem, raketu Barbory Strýcové nebo originální šperk od designérky Jitky Kudláčkové.

Organizátoři Plesu jako Brno jsou pověstní svými překvapeními, jedno z nich se už stalo jakousi charakteristikou a můžeme ho určitě očekávat na Plese v Rudolfinu: „Tanec číšníků byl původně překvapením pro hosty, nyní už je nedílnou součástí našeho plesu. Naši kuchaři, číšníci, sommeliéři, baristé jsou skuteční mistři ve svém oboru, a proto se s nimi také rádi chlubíme. Choreografii s nimi nacvičujeme několik odpolední,“ doplňuje s nadšením Tomáš Pakosta, spoluzakladatel Plesu jako Brno a šéf produkce a režie.

Ples v Rudolfinu slavnostně zahájí Sdružení hlubokých žesťů České filharmonie. Na sametový souzvuk několika pozounů a tuby naváže úvodní slovo moderátora Libora Boučka, který bude hosty Plesu v Rudolfinu provázet celým večerem.

V prvním tanečním bloku hostům zahraje Collegium českých filharmoniků, které má za sebou mnoho koncertů u nás i v zahraničí – velmi dobře je znají například v Japonsku, kde pravidelně vystupují v Tokyo Opera City. Neméně úspěšný je i Big Band Gustava Broma.

Na Plese v Rudolfinu samozřejmě nemohou chybět největší hvězdy československé populární scény. Vystoupí kapela Chinaski, na pódiu zazáří také zpěvačka Kristína, která před deseti lety reprezentovala Slovensko na prestižní soutěži Eurovision Song Contest.

Novorenesanční budova Rudolfina přirozeně vybízí k tónům klasické hudby. Na plese proto zazní také klavírní mistrovství Ivo Kahánka, který zahraje vše od baroka až po současnou romantickou hudbu. Hudbě různých žánrů z různých historických období se věnuje také Markéta Fassati. Na Plese v Rudolfinu zazpívá sopránové árie za doprovodu Collegia českých filharmoniků.

Vrcholem galavečera bude dobročinná dražba, kterou organizuje nadační fond Hvězdy pro život. „Na Plese jako Brno se výtěžek z dražby vyšplhal přes 1,5 milionu korun, na Plese v Rudolfinu bychom rádi pokořili hranici milionu korun,“ říká organizátor Bedřich Snášel.

Výtěžek z aukce si rozdělí nadace Taťány Gregor Brzobohaté Krása pomoci, nadace Be Charity Báry Nesvadbové, fond Hvězdy pro život a Nadace Nova. Peníze tak doputují jak na asistenční pomoc seniorům, tak nemocným dětem. Hosté plesu budou moci vydražit několik uměleckých předmětů – obraz renomovaného umělce Petra Kvíčaly či mladého malíře Adama Jílka, skleněnou plastiku od uměleckého skláře Achillease Sdoukose nebo luxusní šperk z rodinné designérské dílny Jitky Kudláčkové. Dražitelský souboj se dá očekávat v případě exkluzivního focení v ateliéru Jana Saudka. Nemalý zájem jistě bude také o luxusní večeři s manželi Taťánou a Ondřejem Brzobohatými či o raketu olympijské medailistky Barbory Strýcové. Nejdražším dražebním předmětem v hodnotě přes 400 tisíc Korun bude postel značky Saffron z přírodních materiálů.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.