Sociální sítě
Nahoru

Výkonnost investičního fondu Wine Management na vzrůstu

Investiční fond Wine Management, který se zaměřuje na investice do vína a whisky, uvedl výsledky zhodnocení za rok 2019. Výkonnost fondu v roce 2019 dosáhla 7,78 %, od počátku existence fondu je pak vynikajících 13,84 %.

The Age Collection by Royal Salute

Investiční fond Wine Management zaměřený na nákup aktiv s předpokladem nadprůměrného zhodnocení v oblasti vín a destilátů zveřejnil ekonomické výsledky za rok 2019. S roční výkonností 7,78 % úspěšně plní své cíle, které jsou stanoveny mezi 4 a 10 % roční výkonnosti. Tento kvalifikovaný fond s licencí od České národní banky kontinuálně vyhledává atraktivní investiční příležitosti v oblasti vín a destilátů díky profesionálnímu know-how i více než 10 letům zkušeností.

K 31. 12. 2019 byla hodnota aktiv Wine Management kolem 130 milionů Kč. Portfolio fondu se navíc neustále rozrůstá. Aktuálně čítá na 15 800 lahví investičních vín a 11 lahví investičních whisky. Díky vysokému potenciálu plánuje fond své bohaté portfolio i nadále rozšiřovat. V roce 2020 se zaměří na další rozvoj burgundských vín a Champagne, zejména kvůli kvalitě vín, stoupající poptávce a nízké nabídce. Stranou nezůstane ani nákup vín z Piemontu, Kalifornie, Bordeaux, Toskánska či severní Rhôny a v plánu je také posílení suchých německých ryzlinků.

Kolekce whisky aktuálně obsahuje jednu lahev 50leté skotské whisky The Glenlivet 1967 v současné hodnotě 600 000 Kč. Tato limitovaná edice byla vyrobena v množství pouhých 150 ks. Nově Wine Management zakoupil také whisky Royal Salute The Age Collection II, která byla vyrobena na počest Alžběty II. Stáří whisky z této kolekce, kterou tvoří 10 lahví, je od 25 do 55 let. Kolekce bylo vyrobeno pouhých 25 ks a její cena aktuálně sahá k 1 600 000 Kč.

V únoru 2020 jsme rozšířili portfolio o 1364 lahví investičních vín v aktuální hodnotě 7,1 milionu Kč. Aktuálně ve fondu také jednáme o nákupu dvou zajímavých investičních lahví skotské whisky. V horizontu pěti let máme v plánu rovněž koupi vinařství ve střední Evropě,“ přibližuje plány týkající se nejbližšího rozvoje fondu Martin Nejedlý, jeden ze zakladatelů Wine Management.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.