Sociální sítě
Nahoru

Návrat v krabičce

Štěpán Návrat se současné situace nezalekl, a kromě svého letitého rozvozu Café Buddha Norská přichází s novinkami, které tu ještě nebyly. Gastronomie nesmí zahálet a musí pokračovat dál s přidanou hodnotou.   Neotřelý fine dining na pražské scéně Benjamin, přináší v nečekané době krabičkovou novinku, kterou nechce devalvovat fine dining jako takový. Majitel a executive chef Štěpán Návrat přišel na možnost, jak lidem nabídnout nevšední chuťový zážitek, a přitom reálně nebořit kult fine diningu. Na Dámejídlo.cz vzniká sekce Pražská kuchyně, která je. Nejedná se o kreace, které byly a budou součástí menu v Benjaminovi.

Krabičky budou plněny kvalitními pokrmy, vždy v omezeném množství a koncentrovanými chutěmi, které zajišťují farmářské suroviny. Právě i kvůli farmářům tento projekt vzniká. Ani oni nesmí kvůli situaci vyhazovat své vypiplané produkty. „Rozhodli jsme se jít hlavou proti zdi. To si dělám legraci. Pražská kuchyně je počin, který zaměstná lidi a zpracuje suroviny, jež by neměly uplatnění. Nehrajeme si na fine dining v krabičce, to ani nejde. Benjamin předváděl a zase bude zážitkovou gastronomii. My teď můžeme jen dělat kvalitní gastro. Naše jídlo je jiné než hotovky od mnohé konkurence. Dlouhá příprava, omezený počet porcí a kvalitní ingredience. Menu je rozdělené na klasiku, která nabízí například telecí řízek, svíčkovou na smetaně či dančí guláš a poté Benjaminův balíček, který je určený pro 2 osoby, protože chceme gastronomický zážitek navodit alespoň druhou osobou. Startujeme nyní a Benjaminův balíček bude k objednání přímo u nás. Tedy norska@benjamin14.cz či na telefonech 774 141 432 a 774 262 151,“ říká Štěpán Návrat.

Pražská kuchyně s kvalitní klasikou tedy k objednání přes Dámejídlo.cz a Benjaminův balíček, který je koncipován jako degustační menu – dva předkrmy, polévka, hlavní chod a dezert pro 2 osoby, přímo v Benjaminu. Cena menu činí 750 Kč za pětichodové menu. „Každý týden bude jiná nabídka a celé to vzniklo, abychom našim klientům zkrátili čas, než zase společně zasedneme u našeho kulatého stolu,“ dodává Štěpán Návrat. Fine dining balíček z Benjaminu je dotažený k dokonalosti. Lze ho totiž objednat i s vinným párováním. Za 300 Kč dostane degustační menu jiný rozměr v podobě 0.2 l výběrového vína ke každému chodu. Zajímavostí je, že hranice Prahy nejsou pro tým Benjamin limitní. Mapa rozvozů sahá i do pražských příměstských obcí. Tedy Benajmin nezná hranic Prahy.

Café Buddha Norská je již stálicí v krabičkovém servisu. Nyní však na Dámejídlo.cz vzniká nová sekce Vietnamská tržnice by Café Buddha . Je to reakce na silnou poptávku, která v posledních dnech vyvstala. Dále je to výběr vietnamských jídel, které klienty při oblíbených kurzech vaření v Café Buddha nejvíce bavily. Od této chvíle si můžete objednat klasické vietnamské pochoutky na jednom místě – imaginární tržnice. Počkejte až kurýr váš výběr doveze, rázem se ocitnou vaše chuťové pohárky v tornádu emocí a vzpomínek.

Více z rubriky Degustace

  • Překvapení v srdci Vinohrad: Apelace 21

    Zprvu by se mohlo zdát, že fine dining scéna a pražské Vinohrady nejdou dohromady. To by bylo ovšem chybně smýšlení. Všem...

    Jan Lidmaňský4.4.2024
  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.