Sociální sítě
Nahoru

Zlatý průvodce přístavy

Přestože je kolekce Luminor, slavného výrobce Officine Panerai, předurčena vodním sportům, v případě letošní novinky Luminor Marina Goldtech doporučujeme zůstat nad vodou. Mnohem větší službu než v hlubinách, na které jsou samozřejmě připravené, totiž udělají v přímořské restauraci, na molu a v přístavu. Potěší totiž hlavně ty, kdo si libují v pouzdrech z drahých kovů. V pojetí Panerai jde totiž vždy o nepřehlédnutelný kus.

Hodinky jsou vyrobeny z originálního materiálu Goldtech, který vzniká v laboratořích Laboratorio di Idee. Toto unikátní červené zlato je charakteristické vysokým obsahem mědi kombinované se stabilizační platinou. Oba materiály jsou základem pro intenzivní jedinečný tón kovu, který je odolnější vůči mechanickému poškrábání i oxidaci než běžné zlato.

Modrý sendvičový číselník je dekorovaný technikou satiné soleil, která připomíná jas slunečních paprsků. Impozantní barvu doprovázejí vyřezávaná čísla a indexy, jimiž prostupuje luminiscence Super-LumiNova. Ta je i součástí ruček, hodinky tak ve tmě doslova září. Decentní malá datumovka na straně korunky je vyvážena na druhé straně (na pozici devět) mimostřednou sekundovou ručkou.

Skrze safírové sklo lze dýnkem pozorovat automatický strojek Panerai P.9010 z manufaktury ve švýcarském Neuchâtelu, který vydrží v chodu při plném nátahu tři dny.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.